Gå til nettsiden

Senjahopen

Himmel & Hav

Himmel og Hav!

- Ny skive fra Senjahopen!

Og FOR ei skive! -Det er jo ikke uvanlig at band som både gir ut plater og spiller live blir flinkere til både å spille og gi ut plate, men flinkere musikk pleier jo som oftest å samtidig være glattere og (ofte) kjedeligere musikk. Men sånn er det ikke når det kommer til Senjahopen. De har nemlig gått i stikk motsatt retning.

Kvartetten har blitt et både tyngre, tøffere og hardere band enn noensinne, og tekstene er også hakket mørkere og alvorligere enn man er vant med. Men misforstå meg rett: Det er ikke akkurat metal, og det er hverken suicidalt eller religiøst. Det er fortsatt lurvete i kantene og det skakke og sjeløyde glimtet i øyet er fortsatt på plass. og allerede fra åpningskuttet «Æ tar det som en mann» er det tydelig at det fortsatt er damene som i høyest grad kommer fra det med æra i behold. Tittelkuttet ble sluppet med dertilhørende video på youtube i midten av September, og utfra responsen er det ingen tvil om at mange både gledet seg, og gleder seg fortsatt til albumet er tilgjengelig for gud og hvermann. Og tilgjengelig skal det være allerede 14. Oktober, så det er begrenset hvor mye tålmodighet du må smøre deg med.

Senjahopen har eksistert som orkester siden den spede begynnelsen høsten 2007, da primus motor Henrik Sandnes samlet en gjeng kamerater for å spille nordnorskspråklige gjendiktninger av internasjonale hits, “Take me home country roads” ble til “Landevei, ta mæ heim” etc. Etterhvert meldte behovet seg for egenkomponerte sanger, noe Sandnes leverte på løpende bånd, så en første single, “Yttersia” ble spilt inn og gitt ut i et ”hattfokk” i 2008 med påfølgende video.

Senjahopen traff folk hjemme med humør og fengende musikalske uttrykk, men traff også en nerve med Sandnes´ finurlige tekster om folk og fisk, liv og død, fest og hverdager. Senjahopenfansen er i utgangspunktet ingen homogen gjeng. Her finner man både smågutter som får sjørøverkick av «Over Heia» og eldre fruer som mimrer om mang en «Sommardag». Og det at de har blitt spurt av kor etter noter, har hatt mer enn en hanekam i publikum og at det finnes en barnehage på Andøya hvor ungene får velge mellom å få høre Senjahopen eller plaster sier jo også noe om at dette appellerer til flere enn bare eksilnordlendinger med lokalpatriotisme og hjemlengsel.

Instagram
© Senjahopen 2016