Konserta

Kommende konserta:

Ingen planlagte

Tidligere konserta:

11 Jul 2018 Senjahopen i Brønnøysund!

Tenke sæ tell at vi e blidd enslags favorittkosebamse førr musikknordnorges kanskje aller viktigaste by! Detta blir fullstendig av skaftet stas!!!

7 Jul 2018 Senjahopen i Risøyhamn!

Endelig spiller Senjahopen i Sør-Andøy igjen! Vi lover fullt trykk og kjempestemning når disse karene går på scenen med sine rå , snedige og direkte tekster , sammen med riff og rytmer som ikke inviterer til benkeslit.

Aldersgrense: 18 år

20 May 2017 Senjahopen på Moen!!

Moen Kulturlåve

Vi har jo vært på Moen hos han Sverre så mange gang no at det e ingen tvil om at det e en tradisjon. Og det e vi sjukt glad førr! Og det e jo litt ekstra stas at detta blir første gang på innlandet etter at \\\\\\\"Himmel og Hav\\\\\\\" kom ut. Vi glede oss!

29 Apr 2017 Senjahopen i Brumunddal!

Livescenen - Gå till nettsia

Det blir som en drøm som går i oppfyllelse å endelig få spelle i Brummunddal! Detta stedet har vi jo hørt om i både viser og eventyr, nærmere bestemt så har han Bjarne fortelt oss litt av kvært. Og hvis du lure på kem han Bjarne e, så heite han Stensli tell etternavn og han har vi jobba med på tre av fire skive som vi har gidd ut. -Det vi prøve å si e at vi egentlig ikkje har peiling, men det e ikkje så farlig førr vi har sinnsykt trua uansett!

28 Apr 2017 Senjahopen i Bergen!

Garage - Gå till nettsia

Du vil kanskje påstå at den nordnorske raljeringa våres ikkje akkurat passe inn i Bergen sine mildt sagt meir soignerte kretsa, men der trur vi du tar feil! For med Hansa-handelen, om ikkje akkurat friskt i minne, e våres påstand at det går en glitranes tråd av morild i kjølvannet av tusenvis av båta mellom oss og vestlandet som sveise Nornorge og Vestlandet sammen i et ubrytelig slektskapsbånd. Eller førr å si det på en anna måte: KVÆR gang vi har vært i Bergen så har det blidd fest!! -Så det e ingen grunn tell å tru at det ikkje skal bli det denna gangen også!  

22 Apr 2017 Senjahopen i Porsgrunn!

RIP -Porsgrunn - Gå till nettsia

Detta blir første gang vi spelle i Grenlandsområdet, så vi e jo spent. Men vi grue oss ikkje. Vi har jo vært innom R.I.P. med forskjellige andre konstellasjona, og triveligar arrangøra skal du leite lenge etter. Så da håpe vi jo på at det samme gjeld det eventuelle publikummet som måtte dukke opp!

21 Apr 2017 Senjahopen i Fredrikstad!

Gamlebyen Kulturhus - Gå till nettsia

Det må no være minst to plate sia vi va i Fredrikstad sist, men likevel, basert på kor trivelig det va,  kjennes det som at det va nærmast ifjor.  Vi glede oss uansett sjukt mye, førr sjøl om vi hverken minne om Tommy Tokyo, CC Cowboys, Apoptygma Berzerk eller Equinox så e det ingen tvil om at Fredrikstad e en by med nåkka førr enkvær smak!

7 Apr 2017 Senjahopen i Trondheim!

Byscenen - Gå till nettsia

Joda, du leste rett: Senjahopen skal faktisk spille på Byscenen! -Om enn ikkje i storsalen. Det ryktes fra orkesteret at dem, på bakgrunn av tidligere evenement i Trønderhovedstaden, glede sæ som orangutanga på vei tell bananfestival, og det at detta blir første gang dem svinge innom etter kanonalbumet \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Himmel og Hav\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" borge førr at detta kan bli en minneverdig kveld!

20 Mar 2017 Senjahopen i Odalen!

- Gå till nettsia

STEIKE TA!!! Vi har jo lenge sagt om det vi driv med at det e på høyde med det beste fra innlandet....Og no skal vi pinade få prøvd oss, førr meir innland enn Nord-Odalen blir det vel knappast!! Detta blir en Milepel!  Og som om ikke detta va utfordring nok så skal vi også konkurrere om publikums gunst med selveste Hr.Smiths venner!

24 Feb 2017 Senjahopen på Stokmarknes!

Hurtigrutens Hus - Gå till nettsia

Hylera og Gamle Hurtigrute! Stokmarknes, here we come! Sist vi va oppi der satt vi omsetningsrekord i baren (ja ikkje vi altså, men publikum. Vi respektere selvfølgelig Drikke-Spilletidsreglementet), og det e ingen grunn tell at det skal gå nå bedre/værre denna gangen! -Og som om det ikkje e stas nok at det har vært stas der før så e vårres skip denna gangen lasta med et knippe nysprungne evergreens fra den dritbra plata \"Himmel og Hav\", i tillegg tell både fin vin og eddik fra eldre bryggeprosessa. 

10 Dec 2016 Senjahopen på John Dee!

John Dee, Oslo - Gå till nettsia

.

9 Dec 2016 Senjahopen på Driv!

Driv, Tromsø - Gå till nettsia

.

28 Oct 2016 Senjahopen til Alta!

City Scene, Alta - Gå till nettsia

.

14 Oct 2016 Senjahopen i Bodø!

Stormen, Bodø - Gå till nettsia

.

13 Oct 2016 Senjahopen på Martins!

Martins, Lillestrøm - Gå till nettsia

.

7 Oct 2016 Senjahopen på Union!

Union Scene, Drammen - Gå till nettsia

.

17 Sep 2016 Ølfestival i Henningsvær

Henningsvær Ølfestival - Gå till nettsia

Tenke sæ tell at dem tar tjangsen på å la oss spelle på ølfestival! Vi e jo selvfølgelig dritglad, men sjøl om vi kjenne oss som bukken på vei tell havresekken love vi på tro og ære at vi skal gjøre våres beste førr at vi skal levere 120% Senjahopenkvalitet med stort sett alle konsonantan i behold!

27 Aug 2016 Sommerens vakreste eventyr!

9220 Moen

Vi har jo spellt på Moen kvært år i et par år no så no har det etterkvært tellogmed blidd en tradisjon at vi kalle det en tradisjon. -Og ikkje nok med det: Han Sverre har jo tiårsjubileum som arrangør i år, så vi gjette at denna gangen så skal vi toppe heile driten med tilløp tell både kakelotteri og trekning av fruktkurv!

26 Aug 2016 Senjahopen tell selveste Lavangen!

Tennevoll - Gå till nettsia

Det å skulle spelle på et bryggeri gjer oss en mildt sagt påtrenganes bukken-og-havresekken fornemmelse. Men vi love at vi skal respektere alle drikke/spelletidsbestemmelsan sånn at vi sjøl  får levert forhåpentligvis tellnærma like prima vare som Lauvanger-gjengen byr på. Vi glede oss som han David på vei i butikken!

 

5 Aug 2016 Senjahopen Under Festningen

Nefførr Akershus Festning i Oslo - Gå till nettsia

Basert på den misforståelsen av festivalnavnet som vi blei offer førr ville kanskje mange ha takka nei tell denna jobben. Heldigvis e ikkje vi, på tross av strenge drekke-spelletidsbestemmelsa, fremmed førr å jukse på skiva og lire av oss settet vårres sjøl om det e Under Festingen. -Og det at Raga Rockers, som vi har en nesten uinnskrenka respekt førr, også skal spelle, OG at det e på demmers hjemmebane i sjølvaste Hovedstaden, og at det e demmers raider vi skal stjæle når vi e ferdig å spelle, e mildt sagt en ære!

30 Jul 2016 Senjahopen i Rørvik!

Rørvik - Gå till nettsia

Senjahopen sin tilknytning tell Rørvik e kanskje ukjent førr de fleste, men fakta e at rollemodellen førr den 17M-en det synges om egentlig va en taunus uten soltak som han Kent-Remi fikk i hyra førr å trakke silo i slåtta førr en liten mannsalder sida. Denna siloen lå ingen anna plass enn i Rørvik! Vi glede oss som 17 åringa uten lappen som nettopp har fådd sæ bil!

 

15 Jul 2016 Senjahopen i Tydal!

Tydal - Gå till nettsia

Det e kanskje ikkje alle som veit det, men alle vi i Senjahopen e faktisk flaska opp på Dag Ingebrigtsen, Per Bergersen og TNT så når vi no skal få luske rundt i torsketøflan på en av Trønderrockens sterkaste bastiona, nemlig Tydalsfestivalen e vi mildt sagt eksaltert! 

14 Jul 2016 Senjahopen i Steigen!

God Nok Festivalen. - Gå till nettsia

Det å være god nok førr God Nok har vi på ingen måte tenkt å kimse av! Og det å få dra tell Steigen, der Stonehenge etter sigende no befinn sæ, midt på heitaste sommeren får oss alle sammen tell å gå med solbrilla og i bar overkropp under klean midt på svartaste vintern!

23 Apr 2016 Senjahopen i Brønnøysund!

Kred

Dæven steike kor vi glede oss tell å komme oss tell -sundet igjen! Og det at det skal være frivilligfest førr Rootsen samtidig trekke jo ikkje ned! Og skulle du ikkje være frivillig på Rootsen e du selvfølgelig hjertelig velkommen uansett...Og finnes det egentlig UFRIVILLIG fest? -Nei her skal det bli ættis og netti!

9 Apr 2016 SORTN-SORTN-SORTN-SORTLAND!

Stasjonen Bar - Gå till nettsia

Det EINASTE detta evenemanget har tell felles med den opprinnelige niende april e at det blir bråk! Bortsett fra det trur vi at det blir bære hyggelig og vi love å fære heim igjen lenge før det har gådd fem år!

8 Apr 2016 Senjahopen i Harstad!

Ludo - Gå till nettsia

FYYYFAEN Det e lenge sia sist vi va på Ludo! Vi glede oss som en bridgeklubb og satse på bære seksera, alle brikkan i stabel og  rett i mål

12 Dec 2015 Senjahopen på John Dee! -Som Vanlig!

John Dee førr svarte! - Gå till nettsia

og DER va det klart at det blir jul i år også!! Det årvisse adventskalaset på John Dee går av stabelen førr sjette gang den tolvte desember og vi glede oss som fem smånissa som nettopp har fådd sledelappen! Det e ikkje usannsynlig at det skal presenteres nytt og dritbra materiale, så det e bære å vaske øran!

 

11 Dec 2015 Senjahopen tellbake i Trondheim!

Lobbyen i Verkstedhallen - Gå till nettsia

Vi har ikkje akkurat vært ofte på besøk i trønderhovedstaden, men det bruke som regel å bli veldig trivelig. Og som erfarne hotellromfestera kommer det heilt klart tell å bli en ny og spennanes opplevelse når kalaset skal gå av stabelen i en lobby. Vi glede oss som unga oppunder jul!

17 Oct 2015 Senjahopen på Storsteinnes!

MOAN!!!

HÆRREGUD DET E IKKJE TELL Å TRU!! ENDELIG skal vi få spelle på Storsteinnes, og det på sjølvaste Moan!! -Det e jo AKKURAT HER, ved foten av veien som går over Heia, at det i hine hårde blei dansa sakte med ræva ut! 17. Oktober brake det laus, og vi love å stille med de mest nyspissa gitaran man kan tenke sæ! -Vi e evig takknemlig tell Storsteinnes Idrettslag førr at dem bringe tellbake lukta av røykmaskin og en halv kopp kaffe! This Is Just Rock´n Roll!!

16 Oct 2015 Senjahopen på Ballstad!

ungdomshuset på Ballstad - Gå till nettsia

Det mildt sagt nærmast religiøse forholdet herværende orkester har tell den slitne tanngarden som de fleste kjenne som lofotveggen bør etterkvært være viden kjent. Ihvertfall blandt dem som har overvært Senjahopen i levvanes live. -Så da kommer det neppe som en overraskelse at det bløs orkan i kastan i vannglasset vårres no når det e klart at vi skal få trampe torsketøflan i dørken på Ungdomshuset på Ballstad! -Vi kjenne oss som et kobbel skårunga no når vi førr første gang skal opptre vest førr Vågakallen, men sjøl om det gjør oss en tanke ydmyk så betyr det bære at vi glede oss enda meir!

 

15 Jul 2015 Back to Roots!

Brønnøysund! - Gå till nettsia

Vi skal tellbake tell både Rootsen og Kred! Det e sinnsykt stas! Først blir det litt leven på ettermiddagen i Rootsteltet, så blir det full fest på Kred etterpå. Detta kommer vi seint tell å huske! I Brønnøysund fikk vi det ærefulle oppdraget å avslutte hovedscenen etter Joddski og Big Bang. Det va mildt sagt skremmanes men man kan trygt si at vi besto i den forstand at vi avslutta kvelden ettertrykkelig. Denna gangen skal vi 

11 Jul 2015 Senjahopen på RIDDU!

- Gå till nettsia

Tenke sæ tell at vi får spelle på sjølvaste RidduRiddufestivalen! -Og ikkje nok med det: Vi skal tellogmed lage video! Det blir tøffar enn Volvo og meir luksuriøst enn Campingvogn!

23 May 2015 Tellbake på Moen!

Moen Kulturlåve

Den konserten vi spellte på Moen i fjor vår står som en påle i Senjahopen sine krøniker. Det e rett og slett nåkka av det beste vi har vært med på. Så no når vi igjen skal få gleden av å besøke låven hannes Sverre så kommer vi neppe tell å klare å stille heilt uten bitemerka i neglan. Det e jo ikkje bære å komme innom å gjøre akkurat det samme som forrige gang.Men vi har jo sloppe ei plata sia sist og vi har også blidd film, og det e sinnsykt trivelig å kunne meddele at filmen kommer tel å bli vist i forkant av konserten. Vi Glede Oss!

15 Feb 2015 Rock e best på kino!

Rockefeller - Gå till nettsia

Joda det e sjukt nok at vi va kinoaktuell i Tromsø oppunder jl, men at no også sjølvaste Rockefeller vil vise filmen så blir vi nesten stum! 18. februar brake det laus, så da e det bære å pakke med sæ popkornet og dukke opp.

13 Dec 2014 Senjahopen på John Dee!

John Dee førr svarte! - Gå till nettsia

Julekonserten vårres på John Dee har jo etterkvært både blidd såpass tradisjon at vi nærmast har begynt å se på plassen som vårres hjem borte fra hjemmet borte fra hjemmet. Det e tydelig at nordlendinga og folk som bare har en utprega indre nordlending bruke detta evenementet som ei siste utblåsning før dem enten tar fly, tog, buss eller trikk heim tell jul. Det som skille mest fra forrige gang e at denna gangen har vi et kanskje ikkje akkurat rykanes men likavel duggferskt album i bagasjen så det e gode odds førr at vi har litt av kvært å by på!

20 Oct 2014 FEIRING AV FEIANES FLOTT NYTT ALBUM!

Sinus i Bodø - Gå till nettsia

Steike ta det blir fullstendig galemattis å skulle få lov å markere det at vi kommer med ny plate i hjertet av kjerneområdet av vårres hjem borte fra hjemmefra. -Vi krysse fingran, spisse gitaran og satse på at detta blir en en-en-hjemmeseier opplevelse!

26 Aug 2014 Senjahopen på Familien!

Trondheim! - Gå till nettsia

Tirsdag 26.august kan ALLE i Trøndelag endelig bli Familiefolk!
-Da legg vi nemlig ENDELIG turen tellbake tell Norge sin egentlige hovedstad, nemlig Trondheim! -Stedet som skal få den tvilsomme ære å være vertskap e sjølvaste Familien, og spør du oss så kan det vel neppe bli bedre! Eller vent...KLART det kan bli bedre, det e jo tellogmed GRATIS! -Det einaste vi bekymre oss førr e at det kanskje e litt hardt å spelle på en ukedag i en by som e så smekkfull av helgelendinga..

23 Aug 2014 Senjahopen på Parkenfestivalen!

Bodø! - Gå till nettsia

Ikkje førr å sleike ræv, men Bodø e førr oss i Senjahopen nærmest det Las Vegas e førr både ZZ Top, Motorhead og han Elvis tellsammen. Sist vi besøkte Nordnorges definitive rølpehovedstad fikk vi gleden av å avslutte fredagen på Folk & Fiskfestivalen (her e det vanskelig å ikkje la sæ friste tell å melde ettelleranna om å være stein i glasshus, særlig med den sinnsyke reggaetettheten Bodø har å by på, men vi va på jobb og HMS-reglan e heilt klar ka angår rusmidla). Gangen før der va det et fette utsolgt Sinus som fikk så øran flagra, og forrige gang Senjahopen besøkte Parkenfestivalen fikk vi den noget tvilsomme ære å bli forsøkt både utskjelt og trekt ut kontakten på av manageren tell han sjølvaste Iggy Pop. Grunnen tell detta va rett og slett at de drøye toogethalvttusen menneskan som sto og hoia foran Parkenscena helst skulle vært (ihvertfall i den rasanes amerikaneren sitt hode) foran hovedscena og tadd imot han  Iggy. Bodø generelt og Parkenfestivalen spesielt har med andre ord en mildt sagt sentral plass i vårres hjerta. Ja faktisk så spesiell at vi legg feiringa av vårres nye album, “Tida og Veien” til denna selvsamme helga. Det kommer med andre ord tell å bli servert ei salig mølja av såvel gamle klassikera som nytrekt og sprell ferskt materiale i skjønn forening. Vi e rett og slett et følelsesmessig sammensurium av nervøs som gamle tante med høydeskrekk øverst i pariserhjulet blanda med steintøffe kara med sukkerspinn og damer under armen på radiobilbanen. Vi Vil Åka Mer!

22 Aug 2014 Senjahopen på Vannøya!

Vannvåg - Gå till nettsia

TENK at vi endelig skal få spelle på Vannøya! I senjahopen sine krøniker e denna sagnomspunne og forblåste plassen ytterst i havgapet både ofte og grundig beskrevve. Det va nemlig her han Kent-remi skeivtrødde sine barndoms torsketøfla. Her lærte han både å gå på slang og å gnikke isopor, og han har lovd oss høgt og hellig at han skal ta oss med og plukke måsegg oppaførr huset tell bestemora under oppholdet. Bortsett fra det så må vi jo sei at det kommer tell å bli både en stor glede og om mulig enda større ære å få servere vannøyværingan en solid porsjon Senjahopsk køntrirockenroll!

21 Aug 2014 Senjahopen på Driv!!

Tromsø - Gå till nettsia

Studentarrangementa e jo bestandig trivelig, og ekstra stas e det å få være med når det skal holdes på med bli-kjent-øvelsa. Vi e jo hellig overbevist om at en Senjahopenkonsert e en av de beste icebreakeran man kan ha, uansett om det handle om at man storkose sæ eller om det e en slags felles-skjebne-e-felles-trøst greie. Gamle Driv va jo på mange vis vårres hjem borte hjemmefra, men vi e no vel førr faen ikkje sentimental. Vi glede oss heilt sinnsykt tell å få prøve nye Driv og som om det ikkje e nok med det så blir det også den FØRSTE SPELLEJOBBEN ETTER AT DEN NYE PLATA VÅRRES E UTE!! -Beklage at æ bryt ut i Capslock, men det e rett og slett bære FØRR JÆVLIG STAS!! 18. august kommer «Tida og Veien» og den kan vi love at e dritbra!

9 Aug 2014 Senjahopen på Varangerfestivalen!

Vadsø - Gå till nettsia

Når no han Petter skal få ta med sæ eggedelarn tell der han skeivtrødde sine første barnesko skal det bli en glede og ei æra å få lov å hemningslaust få sole sæ i glansen av den heimkomne! -Det gjør det jo ikkje akkurat værre at det e mett i fellesferien at det e stabelavløpning førr detta evenementet som fort kan bli det vakraste eventyret sommarn har å by på!

2 Aug 2014 Senjahopen på Havnedagan!

Nordfjorden - Gå till nettsia

Vi har aldri vært i Nordfjorden, såvidt vi kan huske, men det e garantert verdens finaste plass! Det gjør jo heller ingenting at han Petter her e så godt som på heimebane. Vi glede oss sinnsykt tell å komme oss tell Gildeskål og endelig få avholdt villmannsforedraget vårres om lopper og lus!  Ditti kin kimmi till i bli it minni vi fiktisk vil hiski!

26 Jul 2014 Senjahopen tell Tysfjorden!

Tysfjord - Gå till nettsia

Vi har ALRDI spellt i Tysfjord før men kvær gang vi har kjørt forbi, som ikkje akkurat e få, så har vi stoppa og spist de sinnsykt gode vaflan som e å få der. Og kvær gang vi har spist vafla har vi snakka om at vi burde ha spellt i Tysfjord! No har det endelig ramla på plass, og da gjør det det ikkje akkurat værre at det loves både tombola, havsafari og hoppeslott! OG at det e fiskefestival samtidig! HÆRREGUD kor vi glede oss!

13 Jul 2014 Senjahopen på Middnattsrocken!

Lakselv - Gå till nettsia

Steike Ta!!

Heilt sia den spede begynnelse har Midnattsrocken vært i tetskiktet på ønskelista over plassa vi har løst å spelle på! Bære tanken på å få delta på det som vel e det nærmaste du kommer et nordnorsk Woodstock med både morrakarsk, campingslossing, grøftefyll, nakengjengera og folk som e avskolta i fjæra får oss tell å tenke MANGE tanka som det e atten års aldersgrense på! -Vi glede oss som om vi aldri har gjort anna, og sjøl om vi VEIT at det blir levergryte så e det ingen tvil om at vi har knallhard prestasjonsangst når vi tenke på at vi skal møte et av de mest garva festivalpublikuman nord førr det meste!

4 Jul 2014 Senjahopen på Karlsøyfestivalen!

Karlsøya - Gå till nettsia

Sist vi va på Karlsøya va det så sinnsykt full fest at han Henrik endte opp barbeint neppå stranda sånn i fem-halvsekstida på morran. -Han Marius blei selvfølgelig rasanes på grunn av dissa sinnsykt frigjorte hippiefæren, og ingenting e vel artigar enn når han blir sint, så i år stille vi rett og slett med et opplag limited-edition T-Skjorter i batikk!

24 May 2014 Senjahopen på MOOOEN KULTURLÅVE!!

Moen

Dengang da når vi sist spelte på Moen har  stådd som et av de viktigaste referansepunktan førr alt vi i Senjahopen foretar oss. Det va rett og slett hinsides alt som kan beskrives med mildar uttrykk enn legendarisk! Senjahopen som band fikk sin musikalske ilddåp på Taxi takaway, men det va på Kulturlåven vi blei konfirmert! Derfor e det ingen tvil om at det kommer tell å bli enslags vindskeiv pilgrimsferd no når vi atter engang skal, med skjelvende røst og på ustødige bein, lire av oss spetakkelet vårres der.

5 Apr 2014 Senjahopen på Stokmarknes!

Stokmarknes

Vesterålen e jo vårres heim vekk fra heime. Kvær einaste gang vi har klaska torsketøflan i  diverse scenegolv i denna regionen så har vi kjent oss som fesk i vann. Det at det e på Hurtigrutens hus gjør jo heller ingenting iogmed at vi jo e glad i båt men kanskje ikkje like sjysterk i alle sammenhenga. -Vi glede oss!

4 Apr 2014 Senjahopen i Alta!

Alta

Steike ta vi skal tell Alta! -Vi har jo ikkje vært der på gud veit kor lenge, så no skal det pinade bli sinnsykt stas kan vi bære sei dåkk! Vi kommer tell å lire av oss både gammelt og nytt, og glede oss som et kobbel med trekkhunda tell å banke laus i Finnmarks Hovedstad!

21 Mar 2014 Senjahopen på Folk og Fisk Festivalen!

Bodø - Gå till nettsia

Vi e ikkje raska over av at vi blir bedd å komme og spelle når det no skal arrangeres en festival med det velklinganes navnet Folk og Fisk. Vi e jo som skapt førr å akkompagnere  tillivssetting av omsåkorrmykjesom helst både ferskfesk, lever og rogn. Det å få svingt innom Bodø mitt i skreisesongen e vel heller ikkje nåkka å sutre førr, førr å si det på den måten!  -Vi glede oss som et trålmannskap på vei tell kai etter seks vekke på feltet!

27 Feb 2014 Senjahopen under By:Larm!

Oslo

STEIKE TA!!

Vi va jo selvfølgelig ALT førr træg tell å melde oss på By:Larm, så når vi da likevel fikk en bookingforspørsel som gjor at vi får plaske mett utti matfatet så va vi ikkje tung å be! -Vi skal rett og slett hoppe etter både Frida Ånnevik og Ila Auto på Internasjonalen Torsdag 27. februar. Det e gratis å komme inn, men det treng dåkk ikkje å bry dåkk så hardt med, vi har nemlig ALLE som like Senjahopen på gjestelista!

14 Dec 2013 Senjahopen på John Dee!

Oslo

Akkurat som julekvelden kjæm på kjærringa så kjæm også Senjahopen på John Dee! -Vi har blåst reint systemet i forkant av et nytt år et par år på rappen, så konserten på John Dee e vel no nærmast som førr en tradisjon å regne. Vi håpe selvfølgelig at det kommer rikelig med folk førr å heie på oss, og no, når dåkk endelig e gammel nok tell å knekke dåkkers egne nøtter skal dåkk ENDELIG få lov tell å igjen åpne en gave litt tidligar sånn at dåkk ikkje skal sprekke av spenning: Det blir nemlig servert en god porsjon av selveste Turnskins som oppvarming!! Detta kommer rett og slett tell å bli et audiovisuellt juleblot på høyde med både Ribbe, Svisker og Sosissa!

 

13 Dec 2013 Senjahopen på Sigdal Rock Café!

Sigdal - Gå till nettsia

Vi kunne sikkert kokketert både langt og lenge rundt det å skulle få spelle på en plass som vi aldri har hørt om før når vi no skal sette kursen mot det innerste indre av Buskerud, men det ville mildt sagt være å lyge. Vi har nemlig kjent godt tell Sigdal Rock Café heilt fra rett etter idéen om å lage en sånn plass dukka opp inni hauet tell innehaveran, og det kommer sikkert ikkje som ei bombe på nån at vi har gleda oss som femogtjue svenske frisøra på vei tell Naaaarvik førr å bo på hotell tell å få komme dit og spelle. Og no e det ENDELIG klart! -Her skal det rett og slett leveres vara så det søng etter, før det skal festes så lenge Andersnatten e lang!

16 Nov 2013 Senjahopen på Finnsnes!

Finnsnes

Det va en selsom opplevelse å endelig få komme tell Finnsnes etter så mye om og men. Det heile begynte jo med at vi skulle spelle i Mai, men da va det tre kara som kjørte sæ ihjel på skuter i et snøras, så da va det ingen som syntes det va nå artig lenger. Det blei bala lenge med å lande en ny dato, og når det så tell syvende og sist gikk ihop så viste det sæ, under to uke før konserten, at U:Rock hadde gådd på en smell. Heldigvis kunne hna Frank Berntsen plukke oss opp og la oss spelle på Ottos, men det blei jo uansett litt så nn halvveisopplegg. Det hjalp ikkje at vi også va i studio i perioden, sånn at hauan vårres va smekkfull av heilt andre låta enn de som skulle framføres. Men på tross av fullstendig tekstlig blackout på Bære Gutta så blei det en hælsikkes bra konsert, og han Kent-Remi fikk lov å kysse en kar på Cornertrappa UTEN å få juling!

 

Detta skreiv vi på forhånd:

ENDELIG e det klart førr Finnsnes igjen! Detta e jo fastlandsførrbindelsen tell Øya vi tøffe oss med å ha tilknytning tell, så her må det skjerpings tell sånn at vi unngår å pådra oss eventuell velfortjent juling! Det detta betyr e at vi garantert kommer tell å ha ei ØVING før denna jobben, og denslags ekje kværdagskost! STEIKE korr vi gler oss!

7 Sep 2013 Senjahopen på Sinus!

Bodø

Bodø + Senjahopen = Sant. -Det e rett og slett lite meir å si om den saken. Kvær gang vi har besøkt Nordnorges Hovedstad har det kjentes som å komme heim, og no har vi pinade vært LENGE vekke. Det å endelig skulle trampe torsketøflan i parketten på Sinus e jo også nåkka som uten tvil kommer tell å føre tell en slags ut-av-skoilten opplevelse! -Sa æ at vi glede oss? -Vi glede oss så det SVARTNE!

6 Sep 2013 Senjahopen på LIAF!

Kabelvåg

Sist vi spellte på Lofoten International Artfestival blei vi plassert under en feskehjell på Kuba med 20.000 feskehau som hang og drøppa guano på oss. Det e en av de flottaste konsertopplevelsan vi har hadd gjønnom tiden, og sjøl om vi jo trur at det va en heidundranes suksess så hadde vi vel strengt tadd ikkje trudd at vi nåen sinne skulle bli kallt kunst igjen. Men så feil kan man ta, førr no e vi pinade på vei tellbake tell LIAF, og denna gangen har vi hørt rykta om at dem tar tjangsen på å ha oss innomhus. Og det på sjølvaste Arbeidern! HÆRREGUD kor vi gler oss!!

30 Aug 2013 Senjahopen på Finsktangofestival!

Helligskogen - Gå till nettsia

Tango blir det nok stusslig med, men vi trur jo at vårres relativt ramsalte og skjebnesvangre musikk burde passe som øks i fjernsynsteater på denna festivalen. Det at vi stille med et ess i ermet, eller kanskje heller med ei lerke på lomma i kraft av at vi e bestykka med norges, ja kanskje verdens fremste kvengitarist, han sjølvaste Petter Pogo, er det vel ingen som treng å tvile på at når vi vender skotuppan i retning helligskogen så kommer det tell å gå langt over alle støvvelskaft.

3 Aug 2013 Senjahopen på Folkefest MOT Oljeboring!

Kabelvåg - Gå till nettsia

Vi tok hverken betenkningstid, sporte publikum eller ringte en venn når vi fikk forespørsel om å være med på kalas mot oljeboring mett i matfatet. Det e greit at Nordnorge både skal være med å dra lasset og subsidiere Oslo og omegn, men ett sted går grensa. Den grensa har Havforskningsinstituttet satt én gang for alle, og når man da velge å se bort fra Norge sitt fremste faglige miljø si konsekvensutredning og heller vil ut og skyte seismikk så e det vel heva over enkver tvil at det her e snakk om en gjeng med grådigpera som e villig tell å pesse i sine egne unga sine beinklær uten at dem en gang har blidd spesiellt kald. Vi drar med andre ord tell Kabelvåg med nyspissa gitara og vårres høgaste høgmælthet. Det kjæm vel ikkje som nåkka seismisk detonering på nån at vi trur at detta blir et kalas som seint vil huskes?

27 Jul 2013 Senjahopen på Sørøyrocken!

Sørøya

Dæven han salte detta blir kanon! -Vi og sørøyrocken har snust på kværandre som yvene hunda i løpetida meir enn en gang før, men vi har bestandig enten hadd førr kort løpestreng eller vært innelåst i en bil på parkeringsplassen. Men det va før! Denna gangen har både vi og dem vært tidlig ute, og ENDELIG har vi klart å slite både kjetting og munnkurv! Vi glede oss som en bande frisøra på vei tell Narvik førr å bo på hotell tell å endelig få gjedd Sørøya alt det vi har å by på!! Det at vi i tillegg får æra av å pakke ihop heile skiten seint på lørdagen gjør at vi syns vi bør skjerpe oss såpass at vi vurdere både høydehus og XL1.  VI GLEDE OSS!!

21 Jun 2013 Senjahopen Strømlaus på Rockefeller!

Oslo - Gå till nettsia

Joda, da e det omsider kommet dithen at vi skal kaste de elektriske krykken og prøve å balansere på vårres egne musikalske røykebein. Det ryktes tellogmed at han Marius har tenkt å gå på vannet!.....-Eller va det at han e på vannvogna?....-Samme faen kan det være, vi e uansett ganske så sikker på at han Michael Krohn (også i akustisk og nedstrippa innpakning) neppe skal syns at det e deilig å ha nån å hate, men heller skal få kjenne skikkelig på korsn det e å hoppe etter han Eddie The Eagle!

15 Jun 2013 Senjahopen i Valnesfjord!

Valnesfjord

-Det gikk faen ikkje mange dagan fra vi hadde offentliggjort at vi hadde et over gjennomsnittet nært forhold tell Samvirkelaget både lokalt og konseptuellt, før vi fikk det ut av skolten ærefulle oppdraget å få komme og spelle på samvirkelagstaket i Valnesfjord. Vi innrømme gjerne skrekkblanda fryd, og stille klar tell dyst med støttehjul på cowboybootsan!

8 Jun 2013 Senjahopen e Rock Og Reker!

Lyngen - Gå till nettsia

Det e med vind i håret og fryd i blikket at vi endelig skal få sette kursen i retning de nordnorske alpan. Og førr en gangs skyld e vi ikkje engang redd førr bokettersyn, førr i Lyngen e kemnern på vårres parti! Og utifra navnet på festivalen så e vi ganske sikker på at vi e heilt på bølgelengde med både folk og fe tell langt uttpå morran. -Vi har jo bestandig visst at Rock + Reker = Senjahopen, så denna gangen e det einaste som kan ødelegge vesst han sjøll velge å skvise den store sitronen over oss mens vi klemme ut vårres høyoktan og langt ifra lette musikalske majones.

 

6 Apr 2013 Senjahopen på Driv!

Tromsø

ENDELIG tellbake på Driv!! DETTA kommer tell å bli et evenemang vi seint kommer tell å huske! Senjahopen og Driv e jo sild og potet så remuladen sprute!

5 Apr 2013 Senjahopen på Finnsnes!

Finnsnes

Kan ikkje sei at det gjør ondt andre plassa enn der som får ongan tell å vri sæ fra allerede tidlig i desember når det går opp førr dæm førr alvor at snart e det jul! Vi har måkka nellikspiker i appelsin og e på vei tell tellnærma heimebane med dunder og brak om kun en drøy måned! STEIKE korr vi gler oss!

https://www.facebook.com/events/464048453650087/

 

Vi fløtte denna konserten tell en anna gang. Det passe sæ dårlig med fest samtidig med den tragiske rasulykka. Billetta som e kjøpt kan enten refunderes eller spares på tell neste gang. Vårres tanka går tell familian og vennan.

1 Feb 2013 Senjahopen på Riksscenen!

Oslo

Det e bedre med Kaffe Latte enn en Gaffel Atte!
Dåkk vil ikkje tru det, men no blir det jaggu mæ folk av oss også! -Men da heldigvis i den forstand at vi skal spelle på Riksscenen Førr Norsk og Internasjonal Folkemusikk, Folkedans og Joik. -Og av de tre alternativan så e vi vel nærmast å være musikk, skjønt kæm veit? -Det e ihvertfall satt opp en heilaften med Storm Weather Shanty Choir og oss, og sia dem e et kor så har dem sikkert rikelig med rider vi kan tylle i oss mens dem harmonisere og har sæ. Før vi selvfølgelig ryr ut i beinhardt drikkepress så fort vi får dem førr oss sjøl. Det e også verdt å nevne at sia arrangementet heite Bakkjens Basar, så blir det faktisk basar også, så det e bære å ta med sæ all den flaksen man har ligganes. førr ryktan skal ha det tell at her vanke det feianes flotte premia! Og Ikkje Nok Med Det: Det e ho sjølvaste Tuva Syvertsen som e basarius, eller ka det no heite. Kor ellers i verden passe det bedre å servere den musikalske kaffe latten som blandinga av Storm Weather Shanty Choir si vokale vikingmelk blir når du blande den med vårres førrblåste ramsvart-kaffe-rock enn rett og slett nederst på Grünerløkka? -Hærregud kor vi glede oss!

12 Jan 2013 Senjahopen i Murmansk!

Murmansk

Dæven Steike no balle det på sæ! Vi har aldri spellt i utlandet før, men så plutselig har Det Norske Generalkonsulatet i Murmansk ordna det sånn at vi får lov å fære tell RUSSLAND av alle tenkelige og utenkelige land!  -Vi glede oss selvfølgelig, og vurdere å skifte navn tell Novaja Semljahopen førr anledninga!

11 Jan 2013 Senjahopen på Kirkenes!

Kirkenes

Man kan vel ikkje få bedre start på et nytt år enn å få lov å dra tell Finnmark sin finaste by, nemlig Kirkenes.  Og når det da i tillegg vise sæ at vi skal spille samme kveld og sted som ho Ragnhild Furebotten, som vi alle har vært hemmelig forrelska i heilt sia første gang vi traff ho, da ligg det meste tell rette førr at det blir en heidundranes helaften som skulle kunne røske mørketida ut av oss alle førr et par tima.

20 Dec 2012 Senjahopen på Kino!

Verdensteateret i Tromsø!

DETTA HADDE VI ALDRI TRUDD!!! -Kinoaktuell e et ord vi knapt har forholdt oss tell sia Rambo to kom på kinoen i heggelia, og sjøl om det va lenge etter at fireren hadde spelt sæ ferdig i resten av landet så va det ikke igår førr å si det på den måten! -Vi glede Oss!!

15 Dec 2012 John Dee

Oslo - Gå till nettsia

Julens vakreste eventyr?

Detta e en tradisjon som vi har gleda oss lenge tell å kunne kalle akkurat det: En tradisjon! -Når vi no førr tredje gang skal skrangle inn jula så e det jo nesten sånn at man blir litt våt i øyekroken...-Eller kanskje ikkje.. Det blir ihvertfall en steikanes trivelig aften med både sang og musikk, så det e bære å dukke opp! Denna gangen e vi dessuten så heldig at vi har fådd med oss et heilt fantastisk oppvarmingsband, nemlig smått legendariske The Ronkes! -Dem (eller han?) har lovd oss å levere et kort men intenst sett fyllt med bære rein julemusikk, dog i den førrstand at det blir musikk som det passe å få juling tell! Detta blir Glede Glede Glede!

http://www.youtube.com/watch?v=yYE31r6IW-U

 

Desember

28 Sep 2012 Notodden

Notodden

ENDELIG TELLBAKE TELL ØRTNDØRTNBYEN!!
Sist vi va på Bellmann syntes vi det va skummelt iogmed at vi mistenkte heile gjengen oppi der førr å enten skulle ville ha rein tolvtakter eller total funeral, men så feil kan man ta. Dem viste sæ rettogslett å være både åpen og mottakelig førr vårres nåkka vindskeive firtaktermusikk, og dem både klappa og flirte på rett plass. Vi trur rett og slett at detta blir som å komme enslags heim, så det kan godt tenkes at vi kommer tell å både legge føtn på bordet!

22 Sep 2012 Molde

Molde

Vi trur kanskje at det sjelden har vært nærmar sannheten at nå skal kunne kalles som hand i hanske enn når Senjahopen kommer tell Løkta. Man skulle jo rett og slett tru at nån har lagd et utested førr anledninga. Denna kvelden skal vi også få æren av å dele scene med sjølvaste Fun Fighters, og det mest fantastiske e at dem spelle sist! GJETT om vi skal trøkke i oss ridern demmers mens dem står og svette og slit over gitaran! -Detta glede vi oss tell!

21 Sep 2012 Ålesund

Ålesund

Endelig Ålesund!

Detta e jo rett og slett en by full av Nordlendinga med bære litt annerledes dialekt! -Det har jo gådd på tørrfesken laus mellom oss og møringan i fleire århundra så vi e ganske så sikker på at vi har meire tell felles med dem enn at vi har både dobbeltnavn og e stor i kjeften. Vi har hørt pene ting om Vega, så vi e også ganske så trygg på at det kommer tell å bli en aften vi seint kommer tell å huske!

6 Sep 2012 No53

Oslo

Vi va UTRULIG glad førr å få lov å spelle i denna kombinerte hållåien av både 25+25 og godt gammeldags sjøslag, sjøl om det ikkje va bærebære å skulle spelle både i Gamlebyen og med ny bassist. Vi hadde tellogmed rett og slett øvd! -Men det viste sæ at det som vanlig ikkje va nå grunn tell panikk.  Han Thomas James Hough leverte varan som om han aldri hadde gjort anna, så no skal vi bære fore han opp litt og bestille rikelig med helium så kommer ingen tell å merke nå forskjell....Eller førr å si det på en anna måte: Han Fyllte Skoan!

18 Aug 2012 Heiafestivalen

Heia

Her snakke vi tellbake tell røttern. På heia har æ stådd og haika sikkert minst en tjue-tretti gang, og som oftest har man jo måtta venta nå inn i hælvette lenge på grunn av at man va en lugubert utseanes fyr på ei ikkje akkurat rushtidstraffikert strekning tell alle døgnets tider. Det pågikk i et par år va det førr å komme sæ tell og fra øving mellom Moen og Tromsø, nåkka som førr enkvær burde være en soleklar dårlig idé. Det at æ som et par år tidligar hadde drevve og haika tur retur Moen-Moan førr å komme tell og fra fest ikkje fatta kor tjukk i hauet æ va det står fortsatt førr mæ som et mysterium. Kanskje hadde æ nån slags idé om at hardt arbeid kom tell å betale sæ tell slutt? -Isåfall ser det ut tell at æ fikk rett, førr når vi no skal få lov å stå på scenen på sjølvaste Heiafestivalen så kjennes det som om bitan i enelleranna slags kosmisk langtransport-plan e iferd med å dette på plass.  Vi har vært på arrangøran kvært år sia starten, men det va ikkje før vi ga ut en låt som heite «Over Heia» at dem omsider innså at vi e fot og Heiafestivalen e hose. Vi glede oss rett og slett så mye at det e fare førr brokk! Men en ting e sikkert: Æ skal faen mæ ha skyss! -Henrik

17 Aug 2012 Ludo i Harstad

Harstad

Kvær einaste gang vi har vært i Harstad så har det vært sinnsykt stas. No kan vi jo innrømme at det e bære en gang, men treffprosent på hundre ekje så værst når man vurdere alternativet? Det at det i tillegg e festival i byen og at det e sommer burde jo ikkje trekke ned på den gode stemninga, -Og som om ikkje det va nok så bor jo favorittbåten vårres, Anna Rogde her og i Harstad e det e jo tellogmed en i bandet som e født! Og uansett korsn du snur og vende på det: Harstad e såpass viktig at blir bra at vi sett opp ekstravakt førr å holde kruttet tørt, og vi kjæm på en Fredag og vi skal faen ikkje HA nåkka fyrstikk!

29 Jul 2012 Nyksund

Nyksund

Detta blir rett og slett fjerde gang vi besøke det lille fiskeværet med det store hjertet! Vi har jo år etter år hadd årets intimkonserthøydepunkt her, nåkka som kvær gang har ført tell euforiske utladninge som vare tell langt etter leggetid, nåkka som igjen føre tell at vi år etter år blir like førrfær over at vi får komme tellbake. Men når vi blir sport så e vi ikkje i tvil: Klart vi kjæm heimom en tur i løpet av sommarn!

28 Jul 2012 AVLYST - Lødingen

Lødingen

Detta e skikkelig sørgelig. Vi fikk en mail fra Lødingen Hotell der det står følgende:

 

Hei,

Grunnet lav bemanning og en del sykdom i bedriften, har vi dessverre ingen mulighet til å avvikle arrangementet med Senjahopen lørdag 28.Juli.

Vi ser oss derfor nødt til å avlyse dette arrangementet, men håper vi kan komme tilbake ved en senere anledning.

 

 

 

Detta skreiv vi først:
Vi har jo fra tid tell anna passert avkjøringa tell Lødingen på vei tell Lofoten eller Vesterålen, men sjøl om vi snakke om det kvær einaste gang har det liksom aldri blidd tell at vi har fådd ta turen innom. Men no skal vi endelig få lov å lufte kalosjan der Tjeldsundet blir Ofotfjorden og Vestfjorden, og sjøl om det e mulig at det lukte stormannsgalskap så har vi såpass med si-flesk at ambisjonan om at det skal sende ihvertfall små vibrasjona gjennom det arkeisk og paleo-proterozoiske grunnfjellet burde være sånn halvveis innaførr rekkevidde.. -Vi Glede Oss!

28 Jul 2012 Hamsundagan

Hamarøya

Vi glede oss veldig tell Hamarøya. Det e rett og slett en ære å få lov å førr det første være under Hamsundagan sin paraply (uansett om det regne eller ikkje) og førr det andre at det e det året tema e "På vei hjem" som vel e den beste måten å med få ord beskrive både musikken og tekstan i prosjektet vi driv med. Førr det tredje har vi hørt at i Skutvik har dem svart belte i fest så det skal bli meir enn bære litt artig!

 

Apropos artig: vi har prøvd oss på en liten artighet her også:

Vi har jo bestandig vært sulten etter å ta turen på gjengrodde stier tell Hamarøya, og det å slippe å vente heilt tell august gjør det jo enda bedre! -No e vi jo strengt tatt fostra opp på markens grøde, og e dermed ikkje akkurat fra det moderne amerikas åndsliv, men vi føle no likevel at vi speile litt av livets spill ved rikets port. Det kommer rett og slett tell å bli fantastisk å etter en siesta få spelle førr både ho Victoria og ho Rosa før vi som nattens sværmera under høststjærna skal feste tell morgenrøden.  Det e jo nesten som at ringen e slutta når vi som det ville kor skal vende munken og ho dronning tamara så innst inni krattskogen.  Vi e stolt over å holde fanen høgt, førr vi meine at det nordnorske språket e i fare, så både vi landstrykera og kone attmed vannposten må ta sitt ansvar.  Vi e barn av tiden. Detta skal ikkje bli vårres siste glede. Han Benoni kan fære tell Segelfoss by førr vårres del, så lenge han redaktør Lynge fortsette å spelle panfløyte førr han Bjørger. Eller førr å si det på en anna måte: Vi glede oss nå sinnsykt!!!

27 Jul 2012 Storåsfestivalen

Storås

Fy faen vi skal tell Storås! Denna festivalen har vi bestandig hadd en drøm om å spelle på, og når det no endelig blir så e det ikkje bære litt stas at vi har like store bokstava som han Nik Kershaw og Sie Gubba!!  (vi tenke litt på å covre han derre Ravi sin landeplage "E-ore" med ei lita omskriveng: "Vi Si-Egubba - Egubba....eh...) Det blir uansett deilig å få spelle førr et publikum som hverken treng simultanoversettelse eller som blar opp ordboka førr å finne ut ka karsk e.

22 Jul 2012 Buktafestivalen

Tromsø

-Breinn Mett Lys i Begge Endan Tur 2012:

Steike Svarte! Vi skal rett og slett nok en gang få lov å plante plattføttern i det vatra og nivelerte golvet på hovedscenen på Bukta! -Vi e vel strengt tatt etterkvært som husnisse å regne, så vi blir jo rett og slett gladar og gladar førr kvært år som går at vi fortsatt får være med! -Vi ser på det som ei stor æra og et tungt ansvar som e lessa på skuldran vårres, og vi har tenkt å skride tell verket med bestemte skritt og blikket festa både her og der. No skal det no også sies at den derre eventuelle breiskuldraheten vårres etterkvært har segge merkbart nerrover, men vi trur no at vi skal stå han av uanforskjell!  En anna ting som e skikkelig stas e at vi denna gangen skal få være på dagtidarrangementet, så det e bære å ta med ungan!

22 Jul 2012 Jorddunstfestivalen

Frøya

-Breinn Mett Lys i Begge Endan Tur 2012:

Detta trur vi blir stas. Trøndelag har jo etterkvært vist sæ å være nordnorge sine sørstata, så da burde jo breibeint og ramsalt rock med vekt på gitara og teksta fra en virkelighet som like gjerne kunne ha vært lokalt tilknytta være, om enn ikkje bankers, så ihvertfall ikkje akkurat avant-garde førr publikum. 20% av bandet har jo vært her før og spellt, og i den avdelinga e det 100% konsensus førr at detta blir sinnsykt fett! Så sjøl om detta blir en knallhard dag på kontoret så glede vi oss (ikkje uventa) nå inn i hælvette.  Og uansett korsn man snur og vende på det så e det einaste vi så langt har bygd oss opp av handfast empirisk kunnskap at hardt arbeid lønne sæ! Vi starte rett og slett dagen i Oslo, tar fly tell Tromsø, spelle på Buktafestivalen, fly tell Trondheim, bil tell Frøya og SÅ spelle vi på Jorddunst!

20 Jul 2012 Skrova

Skrova

-Breinn Mett Lys i Begge Endan Tur 2012:

Skrova e jo rett og slett verdens vakraste lille Nordnorske kystperle, så det å få komme dit i embeds medfør betyr mykje førr oss. Det at vi skal få spelle TO konserta her doble kanskje ikkje førrnøyelsen, men det e heilt klart med på å øke gleden. Vi har jo lenge vesst at vi passe veldig godt førr unga i alle aldra, så da passe det oss jo perfekt å få spelle frialdersgrensekonsert i ny og ne.

20 Jul 2012 Skrova

Skrova

-Breinn Mett Lys i Begge Endan Tur 2012:

Etter å ha fådd lira av oss nå greier førr et forhåpentligvis lydhørt og ungdommelig publikum glede vi oss skikkelig tell å spelle førr de litt eldre også. No skal det jo også innrømmes at mesteparten av kontakten orkesterets respektive medlemmer har hadd med befolkninga i Skrova har vært med relativt tellårskomne representanta førr arten. Det har sæ nemlig sånn at en av karran i si tid va ansvarlig tekniker i Radio Lofoten, og det vakje bære én kaffepose som gikk med ferga i radiobingopremie.

7 Jul 2012 Hasselvikadagen

Hasselvika

Detta va vel en av de meir spesielle konsertopplevelsan så langt....Vi for avgårde tidlig om morran og styrte på som vanlig med buss/fly/bil/ferge osv. heilt tell vi va framme i Hasselvika. Der blei vi tadd imot på best tenkelige vis av Galskaper-General Ken-Robin Sivertsvik. Han sørga førr at vi fikk både innkvartert oss i Kapteinsboligen, og organiserte både lydprøve og ei fantastisk kyllinggryte tell middag. Alt lå med andre ord godt tell rette førr at detta skulle bli en super dag på kontoret, nåkka det jo også blei, bortsett fra en liten detalj: Delt aldersgrense..Det va rett og slett satt opp et bur ved sia av scenen der de som va tørst va, og så va det fri aldersgrense der publikum skulle vært. -No visste vi jo at vi ikkje va Stagedolls, men når vi heller ikkje e Gluntan så va rett og slett slaget tapt. Folket ville enten ha schlägers, eller så ville dem danse sving. Vi kunne nok ikkje by på nån av delan, så derfor blei det jo ikkje akkurat folksomt den veien vi sto og så.  -Men det skal sies, at de som va på plassen dem gjorde pinade en innsats som fikk oss tell å føle oss så velkommen at det egentlige inntrykket vi sett igjen med e at vi kom, så, spellte og vant...Som Vanlig!! -Tusen Takk, Hasselvika!Detta e det vi skreiv:

Æ E TRØNDER Æ OG HÆRREGUD KORR TØFF Æ EEEEEEEEEEEEEEE!!!!

-Og det håpe vi at vi e også, ihvertfall tøff nok tell å dukke opp i Hasselvika uten å ende opp med å bli rulla i tjære og fjær. Heldigvis har Wasteland Cowboys tadd på sæ dugnadsbuksa og e førrhåpentligvis klar førr å om ikkje anna dekke retretten. Dem har forresten kokt ihop et velklinganes knippe norskspråklige rockelåta, så på sett og vis e vi jo på samme lag også musikalsk. -Vi e uansett klar som en seksar med egg som nån har forsynt sæ med ett av!!! Det at det e Sie Gubba og Stage Dolls sine støvlettspor som pryde scenen vi skal på gjør det jo ikkje akkurat lettar, men uansett så veit vi at de derre Galskaperan som arrangere kommer tell å ta ansvar, så hvis det blir dårlig så e det førr at vi ikkje e god, eller mulig at vi kommer tell å skylde på været..... -Vi glede oss uansett nå sinnsykt!

23 Jun 2012 Bergenfest

Bergen

ENDELIG BERGEN!

Vi har rett og slett aldri vært på vestlandet før, så det e jo litt ekstra artig at når vi no omsider skal få lov å ta turen så e det rett tell hjertet, nemlig Bergen. Detta e jo rett og slett en by som e lagd av og med nordlenninga i tett samarbeid med tyskeran. Man treng ikkje å være matteprofessor førr å se at hvis du blande halvt om halvt med tysker og nordlenning førr så å røre i miksen med tørrfesk i et par hundre år, så vil resultatet bli en bergenser: Breial, raus, storkjefta, men med orden i sysakern og skarre-R. Vi glede oss sinnsykt, og blir litt ekstra nervøs førr storbyen sitt soignerte publikum som nok har blidd servert så mangslags musikalske canapéa før, så trøste vi oss med at det neppe kan være  langt fra Hansa tell det Ho sa....

9 Jun 2012 Oppvarming førr Mods på Viking Stadion

Stavanger

Søndag e gjerne førr musikanta ei einaste lang innflygning: Du våkne på motsatt kant av landet før du i halvørska klatre inn i en caravelle og hompe avgårde over fjellet. Utstyr skal på lager, leiebil skal tankes og leveres, og omsider står man uttaførr si eia inngangsdør og pusse tennern før man akkurat rekk å si godnatt tell ungan. Etter det e det bære såvidt man klare å synke ned i sofaen med hauet i fanget tell sin mye, mye bedre halvdel.

Mandag derimot e kanskje den beste dagen i uka. Det e den dagen man virkelig lande. Da e det tid førr kaffetrakter, avis og ikkje minst ettertanke. Og med ekkoet fra ei sånn helg som den vi nettopp har opplevd fortsatt dundranes i øran e det ikkje fritt førr at det ettertenkes en runde eller to meir enn tell vanlig.

Det e langt tell Stavanger fra nesten kor som helst, og når det e streik i hytt og pine i luftfarten va vi bilista som avreiste klokka seks om morran. Mange vil sikkert spørre sæ om det e verdt en heil arbeidsdag kvær vei i bil førr å spelle to låta i et oppvarmingsshow der man står i fare førr å fullstendig skyggelegges av lokale storheta som Ingenting og Deathbarrel før nasjonale tungvektera som Ylvis og Vamp viske ut alt anna enn sæ sjøl i hauet tell publikum. Tell dæm som spør sæ sjøl om sånt e svaret rett og slett ja, det e verdt det. Opplevelsen av å se så sinnsykt mange tusen tenne som lyspære når konferansieren introduserte oss som favorittbandet hannes Morten Abel va i sæ sjøl verdt turen, og når dem i tillegg førrblei som tente lys igjennom heile mikrokonserten førr så å nesten blåse oss på ræv med applaus va det rett og slett en ubetalelig opplevelse som vi nok kommer tel å huske så lenge vi leve.

Det å skulle rive et band som e så innsausa i en sinnsykt potent cocktail av endorfina og adrenalin (og som i tillegg e blidd utstyrt med en utømmelig kjølebag med boksøl) ut av det euforiske sjøldiggeriet ville kreve umenneskelige krefter. De umenneskelige kreften hadde rett og slett Mods.

De onde presse-tungen som hadde spådd etslags lokalpatriotisk innavlorama med et tannlaust orkester i gåstol som krøke sæ nedover langs memory lane mens publikum applaudere sin egen allsang viste sæ å være så inn i hælvette på jordet som overhode mulig. Mods va rett og slett superskjerpa og tent. Man skulle ikkje tru dem hadde gjort nåkka anna enn å spelle stadionkonserta heile livet, og han derre Morten Abel i den gule buksa burde jo snart bli nominert tell Nobels Fredspris i Frontfigur. Nei fy faen folkens, detta va fullstendig sjukhus, og vi e evig takknemlig hinsides all pasientskadeerstatning førr at vi både fikk spelle og se konserten.

 

Detta skreiv vi før:

Steike inn i svartens og ta!! -Det kommer sikkert ikkje som nå overraskelse på nån at vi sjøl har sedd på oss som et stadionband fra allerede før vi hadde vårres første øving, men at vi no omsider skal få lov å faktisk spelle på en ei eller et stadion som tellogmed e utsolgt det e pinade fullstendig hinsides all fornuft! -Vi skal rett og slett få den ære å spelle i oppvarmingsshowet før Mods i Stavanger no på lørdag, og det lar sæ nok overhode ikkje gjøre å stikke under nåkka slags møbla at vi glede oss i fillebetta!

6 May 2012 Bistroen

Oslo

Detta va sjukt artig! Vi tok rett og slett å bærre på jævel spellte en så godt som uannonsert konsert på en av østkanten sine brunaste ølbrønna. Detta va først og fremst meint som et teambuildingprosjekt førr å få samla oss litt mellom turné og festivalsesong. -Men det blei rett og slett en skikkelig, ordentlig konsert. Det kom fullt av folk som slapp å betale, men som likevel gadd å høre etter på både sønging, spelling, lyging og skryting. Og etterpå spellte vi vårres første eventjobb i historien, nemlig i førtiårslaget hannes Alex (gratulere med vel overstådd!).

31 Mar 2012 Union Scene

Drammen

Turnéavslutning i sjølvaste Drammen! Detta kommer tell å bli frøktelig spennanes! Union Scene e jo en velrennomert rockeklubb der alt e på stell, så vi blir pent nødd tell å holde oss sjøl skikelig hardt i nakken. Påstell-faktoren har jo etterkvært bredt om sæ, så inspirasjonen tell det derre nakkegrepet gjeld jo no førr heile byen. Detta e Donkeyboy og Jonas Fjeld sin by, og detta blanda med at det va her han Jim førr alvor blei smelta om fra tømmerhøgger med piggsveis tell rockebassist med ridderfrisyre, så vi e veldig spent på ka vi kan førrvente å få oppleve her.

Litt sånn etterpåklokskap:

Drammen va jo som nevnt en slags lakmustest som vi (som den erfarne leser sikkert klare å gjette, uansett om det e sant eller ikkje) bestod med glans (et slags bevis på at vi bestod e vel at det e viden kjent at seierherran skriv historia, så så lenge du les detta så det være vi som vant). Det kom masse folk, og vi kjente ikkje engang halvparten! -Han Nico stilte tungt utrusta med naustvegga og livbøye, og ho Kristina med øran på stilk, så denna dagen tippe æ at vi både hørtes og så så bra ut som overhode mulig. Ho Karin fra coveret dukka tellogmed opp! Det blei rett og slett en fantastisk aften som førr enkelte ikkje slutta før lenge etter kirketida på søndag, og vi e ganske sikker på at vi får komme tellbake. Både tell union og på "ættis" som dem si i Brønnøysund. Det einaste som va litt trasig va at det sjøl om det va turnéavslutning med stemninga i taket og påfølganes full fest så va det ugjendrivelig slutt førr denna gangen.

24 Mar 2012 Bellmann

Notodden

Steike ta, Norges Blueshovedstad skal pinade få sæ en solid omgang med nautisk outlaw country Rock'n Roll! Detta e vel antakeligvis tjukkaste Hellbillies-land, så vi har trua på at vi på tross av at vi ikkje akkurat har hverken ørtn eller dørtn å by på så skal vi ikkje være HEILT på bortebane her. Vi Glede Oss nå Sinnsykt!

Litt etterpåklokskap:

Vi for tell Notodden med nykvæssa gitara og nypussa boots. Vi vesste jo godt inni oss at om vi klarte å dræge denna iland så hadde vi skorre et hakk i skjeftet på telecasteren som går an å vise fram tell kem som helst i heile verden. Ja det jo ikkje sånn at vi har ambisjona om å reise tell amerika, men du skjønne ka æ meine.  Det e jo heller ingen hemmelighet at spelling betyr reising og sjøl om vi e glad i både asfalt og Gardermoen så hadde det ikkje gjort nåkka å få på plass et par plassa man kunne legge ruta innom som ikkje koste en heil dag å komme sæ heim ifra. Notodden e med andre ord en perfekt by førr Senjahopen. Og detta blei rett og slett steikanes trivelig. Snakk om trivelig gjeng som driv Bellmann. Det e et slags kollektiv, eller man kan kalle det en dugnadsgjeng som rett og slett har tadd over en pub førr å ha en plass å drekke øl, og vi som e gamle bukka vi både forstår og har djup respekt førr folk som tar ansvar førr egen havresekk! -Koserten blei også skikkelig staselig, så når man da kunne våkne i egen seng dagen etterpå så va detta en perfekt dag på kontoret.

 

24 Mar 2012 YesYes Pub

Årnes

Senjahopen til Årnes!

-Når vi for tell Årnes så frykta vi det verste og fikk umiddlebart innfridd førrventningen. -Ja du må ikkje missforstå, vi blei både tadd godt imot ov vare på, det andre bandet va nån prinsa, og sjøl om det va skorre inn tell beinet på det meste så va det på ingen måte bruddskada vi snakke om. Det som va mest trasig va at folk gikk jo ikkje akkurat mann av huse.. Men dåkk veit ka dem sei: Man må knuse nån egg førr å få knuste egg...

16 Mar 2012 Nordstrøms

Steinkjer

Gudhelpemævæll, vi skal tell Steinkjer! Vi har ALDRI vært i nærheten, og vi har ingen ANING om det e nån der i strøket som har hørt om oss, men sia det e Trøndelag så har vi sinnsykt trua på at det e så godt som hjemmebane. Vi Glede Oss!

-Hadde det ikkje vært førr Steinkjer pønkrockforening så hadde rett og slett ingen fådd med sæ at vi har vært på Steinkjer så lenge vi hadde klart å holde kjeft. Detta va en rar dag på jobben: mørkt og stengt klokka kvart over ti, nesten ingen folk, kjempegod mat og trivelig arrangør. Stryk det som ikkje passe? Men vi stod han av, og det va pinade poging tellogmed på Sommardag..

15 Mar 2012 Blæst

Trondheim

ENDELIG Trondheim! Det har vært snakka og ringt og maila og kokt bort i kål igjen og igjen, men NO KOMMER VI!!! -Og det e ikkje fritt førr at vi glede oss! -Det e jo Norges rockehovedstad det e snakk om, og Blæst e jo en klubb som har tadd imot langt meir celebre orkester enn oss. MEn så lenge vi e velkommen, så kjæm vi, så får vi heller krysse fingran førr at det e fleire som også gjør det!

 

Litt etterpåklokskap..

Vi va jo litt svett og lurte på om det skulle komme nån, og så kom det nån! Ikkje stappfullt, men nesten to hundre ekje så verst debut førr et railltutorkester på førstereis i trønderhovedstaden. Det blei klappa, flirt og det blei tellogmed felt et par tåra i publikum, så da klappa vi også, men da kværandre og oss sjøl på skuldran og erklærte vel blåst.

15 Mar 2012 Kred

Brønnøysund

Det ekje fritt førr at det pirre oss djupt inni vårres aller tørrvittigste at vi skal tell Brønnøysund og spelle på Kred. Som selvstendige næringsdrivende har vi ofte kjent skjelvinga i skinnbuksa når vi har tenkt på det derre registret demmers og både debit og kredit, men sia Rootsfestivalen 2011 va en av de beste konsertan vi spellte i sommer, så det å få komme tellbake varme hjertan våres kraftig. Vi stille forhåpentligvis også med sylskarpe cymbala, nyspissa boots og topptrimma gitara i og med at vi har to rykanes ferske trøndershow med oss i bagasjen. -Han Jim lure forresten fortsatt på den derre tacoen..

Litt sånn etterpåklokskap no..

Vi har før meint nå greier om at "Det e langt å fær" Men det må da finnes måte på!! Bilturen fra Oslo tell Brønnøysund tok rett og slett to samfulle daga. Men når vi kom fram så va det som vanlig verdt det. Han Stein Brekk e jo en prins, han diske opp med teknikk og mat som e en konge verdig, og når det da i tillegg kommer masse folk som syng med så blir det jo trivelig. I og med at det va mettivekka så blei det jo heller ikkje så søkkvått i publikum som vi hadde frykta (det e jo ikkje førr ingenting at Kred populært omtales som Skinnvestbredden), sånn at det framstod som nærmast et kulturarrangement. Ihvertfall fram tell konserten va over . Etterpå derimot blei det rett og slett intern konkuranse i ensembelet om kem som kunne skryte på sæ å være førstemann bak rattet dagen etterpå, sånn at man skulle klare å snike sæ unna å måtte være med på "ættis" og "drekk netti". Vi unnslapp med et nødskrik, men NESTE GANG love vi å ha med sjåfør...eh...

 

3 Mar 2012 St. Croix

Fredrikstad

Endelig tellbake i FRXTA!! - Vi va jo der en tur ilag med CC Cowboys førr alt,alt alt førr lenge sida, så no e vi skitklar førr å ta turen en gang tell! Denna gangen e det meininga at vi sjøll skal først og fremst få folk tell å komme, førr så å skulle klare å underholde dem såpass at dem ikkje går igjen heller! Vi håpe vi består prøven, førr det e tross alt snakk om en av Norges viktigste rockebya. Prekæs ista'!

 

Litt sånn etterpåklokskap:

HÆRREGUD så trivelig! Vi vil komme tellbake og det med en gang!! -Ikkje nok med at folk va sykt trivelig, det va sykt god mat, vi fikk sykt god hjelp med alt vi trengte hjelp tell og publikum va sykt positiv og vennlig. Det va også her vi traff  han Kjekkenthorne som e pasientverneombud i Akershus og som har vært på TV og i avisan sjukt mange gan i ettertid med Senjahopen t.skjorta på sæ!! Hadde detta vært triveligar hadde vi måtta søke om pasientskadeerstatning!

2 Mar 2012 Glassmagasinet

Horten

-Førr dem som ikkje kjenne tell Glassmagasinet så e det IKKJE en plass å handle blomstervasa eller lysestaka, det e rett og slett en plass du BÅDE kan drikke øl og høre live-musikk som et par av karran bak Slottsfjellfestivalen har starta. Detta e nåkka Horten ikkje har hadd på gud veit kor lenge, så vi e veldig spent på om dem e mottakelig førr vårres dypt intellektuelle og eklektiske musisering. Eller førr å si det på en anna måte: Vi har STÅLTRUA på at detta blir braksuksess! Det vi glede oss aller mest tell e alle elefantvitsan vi skal fortelle om oss sjøl!

Litt Etterpåklokskap: Detta va en utrulig trivelig aften.. Det at det va nesten fullt på en rockeklubb i en by som vi aldri hadde vært i før e jo i sæ sjøl en seier, men utover det trur æ vi lar en representant fra media ta sæ av resten: Terningkast 6

1 Mar 2012 Gjøkeredet

Rena

Steike Ta, vi skal spelle på østlandets Bardufoss! -Håpe dem ikkje banke nordinga der.... Vi e uansett klar førr det meste, og antar vel egentlig at det finnes rikelig med folk med førstehands kunnskap om både statoilburger, rånestripe og om ikkje akkurat havet så ihvertfall døden og kjærligheten. Vi Glede Oss!

 

Litt sånn etterpåklokskap:

Steike ta førr en trivelig plass. Detta va den kvelden det kun kom søtten pers, iberegna personalet, så når da arrangøren har betalt hotell, anlegg, middag og det som verre e, så hadde vi godt skjønt det om han blei sur. -Men det blei han altså overhode ikkje. Han sa rett og slett unnskyld, nåkka som va så lite på sin plass som det kunne fådd blidd, men som på ingen måte trakk fra på inntrykket vi allerede hadde av han som en knakanes hyggelig fyr. Og de søtten fikk jo også så hatten passa, eller om vi skal si at dem fikk hatten som pessár? Det va rett og slett et klassisk tilfelle av at jo ferre folk desto meir blir det på kvær. -Og vi tippe at når livet hannes Kent-Remi skal passere i revy så kommer ho Julie heilt klart tell å være av de tingan som har brent sæ inn som uførrglemmelig!

25 Feb 2012 Stedet

Myre

Tenke sæ tell å skulle få spelle på Myre! Vi har no vært i Nyksund tre somra på rad, så det har rett og slett blidd et slags annet hjem førr oss, så vi ekje bære litt spent på korsn det skal gå når vi skal tell Øksnes og visittere en plass med både pol, sigaretta tell salgs og mobildekning. -Men vi har trua!

Litt sånn etterpåklokskap:

Vi har jo vært i området før. Både i Nyksund og på Bjørnskinn e det folk som vi kan både førr- og etternavnet på som vi nok hadde fådd en kaffetår av om vi hadde banka på, men det gjør det jo både tell en glede og et ansvar å skulle komm dreganes med de vindskeive gitaran vårres. Heldigvis e Stedet steikanes lett å like: Alt va på stell, maten va god, sengen va god, utstyret va bra og det blei pinade fullt hus også! Vi lot oss kanskje først prege av at det va både publikum og pub(likum)  i salen, men etterkvært fikk vi no festa grepet såpass at når anlegget sprengtes på slutten av konserten så va det forstatt ikke lett å få folk tell å skjønne koffør vi måtte gje oss... Detta va forresten også den dagen vi måtte ei som nok hadde hadd en kjempekarierre i meieribransjen!! (Det e du som tenke brøst her hvis det e det du tenke på, vi tenke på heilt kværdagslige ting!!)  Og etterpå va det fotografering attmed en kval, og det e jo ikkje nåkka man oppleve kvær dag?

24 Feb 2012 Præstengbrygga

Kabelvåg

Vi har vært i Lofoten før, ja tilogmed i Svolvær, og det va pinade fullstendig sjukhus! Da spelte vi rett og slett under en diger hjell, og blei premiert med å få gå på Joddskikonsert rett etter vi va ferdig. Denna gangen skal ting foregå innomhus, og det e vi sjøl som må stå førr festen, men vi har god trua på at vi skal kunne klare å hale iland detta også på egenhand.

Litt sånn etterpåklokskap:

Vi måtte jo tidlig opp, førr det va jo langt å fær, men detta va no litt vel mykje av det gode? Vell sett vi alle pris på en tur på fjorden, og når vi får kjøre hurtigruta e det ekstra stas, men ikkje når vi ikkje veit om det på forhånd! -De derre hælvettes Widerøe hold oss på Bodø Lufthavn (heretter kun omtalt som pinebenken) i gudhjelpemæ så mange tima, før dæm sa "Drit i det, vi kjøre dåkk på kaia". Vi va rett og slett i land i Svolvær sånn i nitida, om æ ikkje huske feil, og da va det jo bære eting, hente leiebil og fære å spelle som va plass tell på programmet. Heldigvis va han Jim og gjengen på plass og hadde både rigga og fådd liv i maskineriet, sånn at det bære va å gje gass. Og gass blei det: Vi hadde no kryssa fingran førr at det skulle være ihvertfall femti mann der, men det kom pinade godt over to hundre, og av dem va det pinade to bila fra Tromsø og to bila fra Målselv! Svetten rant og kinnan brant, og før vi ante ordet av det va det nok en heimeseier på bortebane halt iland!

 

18 Feb 2012 Blåfrostfestivalen - UTSOLGT

Rognan

Jauda, jauda. Nicki Lauda...Vi har jo vært i Nordland og lira av oss nå greier før, og som regel har det jo godt veldig bra. Så sjøl om det ikkje e bære bære å skulle asfaltere vei førr såpass tunge doninga som Kaizers, så trur vi at det mesta vil gå bra.

 

Litt sånn etterpåklokskap:

Vi e jo ikkje så sportsinteressert at vi bryr oss om de ryktan vi har hørt om at Rognan Handballag e et dårlig handballag, men det vakje fritt førr at vi va skeptisk på vei innover landet fra å nærmast ha ridd på esel på palmeblada inn tell Saltstraumen kvelden før når vi med hjertet i halsen og levra i fatle klatra over fra en minibuss og inn i en vanlig buss på mørkved. Men SNAKK om førsteklasses behandling! -Her va det nemlig ferske avisa, nytrekt kaffe og nydelige baguetta å få! -Vel framme på Rognan blei vi prekkevert og  innkvartert etter alle kunstens regla før vi blei servert en middag som pinade va kongelige verdig! Det va like før kokken heiv sæ i bilen og for heim etter cognac tellogmed! -Denna konserten va på samme måte som dagen før utsolgt på forhand, men no va det snakk om 900 menneska, altså en heilt anna sportsgren. Da va det ganske deilig å vette at vi hadde toppa laget nå så sinnsykt med ho Anne og ho Ragnhild fra Hekla Stålstrenga. Og topping blei det! Dem skulle egentlig bære være med på to låta, men dem ente opp med å henge på stort sett heile konserten. Og ikkje nok med det: Vi va vel rett og slett så godt som på hjemmebane iogmed at guttan fra Lydteamet serverte teknikken. SNAKK om profft opplegg! Vi lovde dem at vi skulle booke dem kvær gang (les: gull og grønne skoger) men sannheten e nok det at vi neppe får råd tell å benøtte oss av den divisjonen der. -Så kanskje vi må spørre om dem vil være med i bandet? Etterpå va det nachspiel, og tellogmed der blei det levert usannsynlige opplevelsa. Han Svein Harald som hadde vært ad hoc backlinteknikker visste sæ å rett og slett ha en iboende stor visekunstner som ingen av oss hadde hverken hørt om eller sedd før.

Alle va enig om at det hadde vært en fin tur

Bortsett fra han Kent-Remi som va sur

Førr han hadde fådd sjetta

Og måtte sette på med broren hannes Pettah....

 

17 Feb 2012 Kafé Kjelen - UTSOLGT

Saltstraumen

FY FAEN no skal han Petter endelig ta oss med heim førr å treffe foreldran...Eller nå i den dur. Det blir ihvertfall interessant å se om han står han av når han skal prøve å plante voksenkalosjan i sporan etter egne barnesko!

 

 

Litt sånn etterpåklokskap:

Denna va pinade utsolgt på forhånd. Vi kom rett fra smekkfulle Melkebarten i Bodø tell dekka bord både i musikkteknisk og reint spisemessig forstand. Han Remi og guttan i Wægg hadde hadde vært innom dagen før og tjyvtrænt, så det va stort sett bære å bryte sæ på. Etterpå va det MØLJA!!! Ho Aina hadde pinade tellogmed både bakt flattbrød og kjerna smør! -Det va herskapelig oppdekning med kvit duk og gode greier, og vi fikk kvær si bok utdelt. Så kom konserten!  Allerede når vi kom opp ifra middagsluren på djupaste møljenarkotika hang det folk over gelenderan rundt heile Kjelen og dekorerte skavlan med ka dem no måtte ha fådd i sæ. WÆGG ga oss som vanlig en hælvettes hard jobb med å skulle prøve å holde dampen oppe etter at dem hadde sagd ifra sæ, men utifra gaulinga tell publikum virka det som om vi klarte oppdraget. Dem som hadde det værst va nok de derre to damen som stod med et slepetau imellom sæ og skulle agere barrikade. Æ håpe dem hadde støvla, førr det ikkje bære EN ting som gikk på strøm som tok ugjendrivelig kvelden i ølbassenget den kvelden.  Og tenke sæ tell at folk orke å ta fly fra Tromsø førr å høre på vårres spetakkel? Dåkk e fette sinnsyk!

17 Feb 2012 Melkebaren

Bodø

Vi kan jo ikkje bare kjøre forbi 8000 byen uten å spelle littegrann, så da fær vi innom melkebaren og gjør et lite akustisk sett der. Det her begynne klokka 16:00 presis, så pass på så du ikkje fær rett heim å lage middag etter arbeid idag. Steike ta det her bli koselig!

Litt sånn etterpåklokskap:
DÆVEN STEIKE!!! Vi veit jo at han derre Ole Marius e en prins som spelle på et lag med bære prinsa, og at Bodø e heimbyen vårres som vi aldri har bodd i, men detta va det faen ikkje hverken måte på eller maken tell! Konserten gikk så det suste med fullt hus (les: Storm i vannglass) og stormanes jubel (les: orkan), og etterpå bar det rett tell Saltstraumen. Men før den tid måtte vi jo ha et sted å gjøre av oss, så førr at den gemene hop ikkje skal skjønne at vi tjene penga som gress på denna geskjeften valgte vi å ta et par telefona før vi leide oss kvær si suite på ettelleranna luksushotell. Vi måtte ikkje ringe mange! Ho Camilla (Vårres faste lesera skulle vel kjenne ho no..) fiksa opp med førsteklasses innkvartering på Dama Di med kaffekanne og god stemning. Det einaste vi måtte love på tro og ære va å IKKJE finne fram klistremerkan!

20 Dec 2011 Fem elefanta i Glassmagasinet!

Horten!

Da e det endelig klart førr å vende nesan vårres i retning vårres tredje hjemby, nemlig Horten. Sist vi va der va det så artig at vi nesten ikkje torte å fære heim igjen, så denna gangen stille vi forberedt. Det blir sjukhus!

20 Dec 2011 Senjahopen i Trondheim!

Lobbyen i verkstedhallen - Gå till nettsia

DETTA kommer tell å bli artig!!Vi e jo ikkje så ofte i trønderland men det bruke å bli sjukt artig kvær einaste gang!

17 Dec 2011 John Dee

Oslo

DETTA va en veritabel opptur før vi tok turen heim tell jul. Først va det Symfoniorkester. Det e bra førr folk å få lirr finkultur før det smell. Enslags gåselever canape, eller kanskje et kamskjell før grandiosaboksen klaskes i bordet. .Det va meir enn rikelig med folk og stormanes jubel. Det virke som om det bære blir fleir og fleir som vil ha med sæ det vi driv på med, så det tar vi som et klapp på skuldra. Det va jo også ekstra stas at folk klappa førr alle de nye låtan, sjøl om dem va nesten blotta førr vekselbass.,............................................................... -Detta skreiv vi på forhånd: DÆRDUEN!! No skal vi faen mæ enda en gang lire av oss et knippe æventyrlige heimsnekra sanga i Norsk Rocks Kjellarstue!! Det kommer både tell å bli servert både gamle, halvgamle, nye og spillernye klassikera. Det kommer både tell å bli sterk kost og sviske tell få fart på magen om det skulle tette sæ. Vi glede oss nåkka heilt sinnsykt!! Og når Vålerenga Symfoniorkester OGSÅ kommer på besøk, så tippe vi at detta e bænkers!

27 Aug 2011 Driv!

Tromsø

STEIKE TA!! Det e faen ikkje bære bære å skulle trampe kalosjan i scenegolvet på Driv uten å ha mektige Buktafestivalen i ryggen! -Men vi e jo som vanlig ikkje smart nok tell å ikkje hoppe i det, og innerst inne e jo detta det nermaste vi kommer hjemmebane. -HÆRREGUD kor vi glede oss!!

30 Jul 2011 Nyksund

Nyksund

 

Rødbrygga, Nyksund
Vi va i Nyksund og testa ut nysnekra materiale førr kanskje norges mest lydhøre publikum i norges aller finaste lille fiskevær. Det va rett og slett tid førr skjerpings, og æ trur kanskje at vi konsentrerte oss så hardt at det kun va Petter sine aua som pekte i samme retning. Men vi stod han av, ikkje minst takket være han Rune og han Brynjar si uunnværlige hjelp, og det fantastiske publikummet som romma alt fra frittgåanese kåserista, rektora og kombinerte sauebønder og kultursjefa. Utladninga etterpå e det nesten ikkje verdt å snakke om. Denna gangen blei det rett og slett et rolig måltid, en liten eggnog og rett i seng. Vi sovna rett og slett så tungt at ho Aina og han Per-Kristian så en småbarnsfamilie reise sin vei klokka seks om morran, møkk lei av snorkinga..Bildan kan man se på "Sånn Går No Dagan...EP" .. ... .. .. .. .. .. .. . .... ... .. .. .. .. .. .. . .... ... .. .. .. .. .. .. . .... ... .. .. .. .. .. .. . .... ... .. .. .. .. .. .. . .... ... .. .. .. .. .. .. . .... ... .. .. .. .. .. .. . .. Vi skreiv: Nyksund i våre hjerter! -Detta blir tredje gangen vi spelle i Nyksund, så det begynne faen mæ å bli hjemmebane! -Begge de to forrige gangan e spekka med minna som vi ikkje huske om både besettelsa og innadørsgrilling på åpen ild, så her veit vi at vi pinade må skjerpe oss!!

29 Jul 2011 Bjørnskinn

Bjørnskinn

Da skal vi pinade tell Andøya også! Vi har aldri vært på Bjørnskinn før, og vi veit foreløpig lite om kæm andre som kommer, men det tar vi etterhvert. . . Vi glede oss uansett som et kobbel nyutslepte kvige på våren!!     . . . .

Og det visste sæ at vi gleda oss med rette!! Det va fullt hus og stormanes juble med bære fine folk! Så svett trur æ aldri æ har vært før!

28 Jul 2011 Rootsfestivalen

Brønnøysund

DETTA blei litt av ei utfordring! Når dagen endelig kom og vi klatra ut av dash-en så viste det sæ at Hellbillies hadde måtta trekke sæ på grunn av dødsfall i familien. Lynrask booking fra Jan Sollien si sida fikk på plass Big Bang som erstatning, men i og med at han Nicolai bassist sku ha ungan på søndag så kunne ikkje dem spelle sist. Han Jørgen og han Håvard skulle heim tell juli, så dem måtte rekke hurtigruta. Summa sumarum kokte detta inn tell at rekkefølgen blei: Joddski/Big Bang/Hopen. DETTA va litt kraftig kost, men vi gapte og svelgte og konkluderte med at vi hadde både stådd han av og gådd av med seieren. Det e uansett ingen som kan bestride vårres konklusjon, førr på det tidspunktet at vi avslutta så va folk så sinnsykt sveiseblind at dem knapt visste ka dem heite eller ka dem hadde gjort heile kvelden. Vi syns det så ut som en passanes form å være i, så når ho Camilla Dahn rigga etterpåfest så takka vi rett og slett jatakk. Det blei hengt opp hopen-banner, spellt musikk på knust CD speller, holdt vakt i vinduan på utkikk etter innehaverinna og ikkje minst spellt nydelig på fiolin. En fest vi ALDRI kommer tell å glømme at vi skulle ønske at vi huska. Det BLEI bacalao, men æ trur ikkje det blei servert taco...

..... . ..... .... . ..... .... . ..... .... . ..... .... . ..... .... . ..... .... . ..... .... . ..... .... . ..... .... . ..... . . Detta skreiv vi på forhånd: Dæken han Gammelerik, ENDELIG blir det Senjahopen på Helgeland!! -Tenke sæ tell at vi ikkje har lira av oss en einaste akkord (i Nordnorge) sør førr Bodø! Men no blir det!! -Foreløpig ser det ut tell at dæm har konsentrert sæ om å spikre headlineran, det e nemlig Bjørn Eidsvåg på torsdag, Mannfred Mann på fredag og oss på Lørdag...Men æ tippe at illusjonan skal briste rimelig snart.. -Det gjer vi glatt faen i, vi e nemlig SYKT glad førr å få være med uansett, og hvis vi e skikkelig heldig så får han Jim tellogmed Taco...

28 Jul 2011 Finnsnes i Fest

Finnsnes

VILL NI ÅKA MER!?! Heilt sia vi, innsmort i sukkerspinn og med lommen full av kinaputta, sjøsjuk etter å ha blidd slengt veggimella ombord i "crazy Quasar" og verr i auan etter å ha sedd han sjølvaste Jahn Teigen synge i levvanes live har Finnsnes i Fest stådd som et barndommens Fata Morgana førr minst tre av karran i Senjahopen. Det at vi seinar i oppveksten fikk prøvd å grønnmale sokkan vårres med å plaffe laus på blomster i plastrør med vindskeive luftgevær gjør at du ikkje akkurat treng å være sosialkurator førr å regne ut at det ikkje va spørsmål når vi blei sport om å komme å spelle: Vi Sa Ja, Sa Ja!

Etterpåklokskap:

Og så rett vi gjor! Ho Mariann burde pinade få kunstnerlønn med den innsatsen ho legg i å få det tell å blomstre i kulturlivet på Finnsnes. Konserten va feianes flott og ikkje minst va det artig å få sedd DTR Rebels på en skikkelig scene!!

16 May 2011 John Dee

Oslo

Detta va kanskje ikkje vårres utsolgtaste konsert gjennom tiden, men det va mange nok tell at det va artig og det blei desto meir på kvær! WÆGG blåste rett og slett virkelighetsperspektivet rett ut av skrotten tell dem som kom tidsnok tell å få det med sæ, så det va ikkje nåkka vanskelig å veppe folk av pinnen som allerede va søkklasta med disekvilibrium. Æ håpe intenst at vi skal få lov å møte WÆGGEN igjen............... .... .. . . . . .... .. . . . ..... .. . . . ..... .. . . . ..... .. . . . ..... .. . . . ..... .. . . . . Detta skreiv vi: Ja ekstrakonsert e det kanskje ikkje, men det e faen ikkje langt ifra! -Vi har lenge vært djupt bekymra førr kæm i faen som va istand tell å fylle Løkbrødkalosjan fra sist gang, så dukke pinade WÆGG opp! -Oppskrifta på Senjahopen e jo som kjent ho Kari Bremnes som smørr han KM Myrland oppætter en Wægg! -Detta e rett og slett som om han Bruce Springsteen sku ha varma opp førr han Christer Knudsen!! . . . .-Vi va jo som kjent en tur innom kjellarn på Rockefeller oppunder jul, og det va jo en braksuksess av episke dimensjona. -Så koffør ikkje prøve sæ en gang tell? -Denna gangen e vi jo tellogmed så heldig at vi e invitert tell å markere sjølvaste Nordnorge sin egen nasjonaldag, nemlig 16.mai. Denna dagen som i uminnelige tider har blidd brukt tell å hylle alt som e rotnordnorsk, nemlig loding, heimbrent og hemningslaus grøftefyll mens ungan ser og lære mens dem tjene tell sin første pakke rødmix på å samle tomflaske. Det e dessverre ikkje fri aldersgrense på John Dee, og sjøl om dæm har både øl og sprit så e det ikkje nåkka å pante, og det selges heller ikkje røyk, så da kan det sikkert være det samme med den biten. Det blir uansett konsert, og vi glede oss nå sinnsykt!

29 Mar 2011 Krafttak mot oljeboring i Lofoten, vesterålen og Senja

Oslo

Det va sinnsykt trivelig å få lov å være med på Natur og Ungdom sett krafttak mot Oljeborring i LOVESE, og vi e ikkje mindre enn Jævlig Stolt av at vi får stå skulder ved skulder med både han Dag Kajander, Dunderhonning, Kråkesølv og ikkje minst (eller, når æ tenke mæ om så e han vel kanskje det?) han Moddi! Det å få lira av sæ et par låta førr å styrke samholdet blandt fotsoldatan på den gode sida i kampen mot Mordor e jo også styrkanes førr nattesøvnen. -Han Joddski va innom og sa ifra han også, og alle va enig om at Det E I Nordnorge Hjertet Mett Bor!! 

18 Dec 2010 Senjahopen vs Løkbrød

Oslo

ØKBRØD - SENJAHOPEN 1 - 1. (borteseier tell begge lag) Da va det jaggu mæ væll blåst! (ihvertfall fra Andreas si sida) -Veni, Vidi, Vannski, ville kanskje de gamle romeran ha sagt. Vi fyllte rett og slett opp John Dee tell sjøen stod godt oppunder rekka med feststemt ungdom i alle aldra. Han Nico som førr anledninga hadde mønstra på som lysmann hadde kokt ihop skikkelig rorbustemning på scenen. Det va både plankevegga, livbøye og firehesters Johnson. Sinnsykt fint å se på! -Løkbrød va først på og dem leverte som førrventa et sett som fikk kjenneran tell å kose sæ og de ukjennanes tell å lure på ka i faen detta va slags opplegg? -Vi va med andre ord jævlig nervøs når det blei vårres tur, og det va et over middels skjærpa orkester som troppa opp på dekk førr å stirre hovedstadspublikumet i kvitauet. -Og førr ett kvitaue vi så! Folkan va avsikra og påslådd fra han Einar fyrte igang introen: Det va allsang, pardans og stagediving i om ikkje akkurat skjønn så ihvertfall førrening. Og når vi spellte henholdsvis jokeren i stokken og esset i ermet, altså han Andreas på trompet og han RSP på ræpping, så kokte salen som ei laksemær!! Et meir enn verdig punktum førr 2010 før det bar Heim Tell Jul. ............ ............................ .............................................. ................................. .............................................. ................................. .............................................. ....................................... HÆRREGUD!!! VI SKAL SPELLE LAMME LØKBRØD!!!!! Og det i en hælvettes aleina-heime-fest i kjellarstua tell sjølvaste Rockefeller! Og det så tett oppunder jul at surkalukta ikkje enda har lagt sæ sjøl om baksten e tappa på skinnanes blanke gode gammeldagse glasshalvliterskolaflaske med skrukork! -Vi glede oss nå heilt sinnsykt tell å gje osloborgeran (Tippe det stortsett blir eksilnordlendinga men...) en minneverdig kveld som dem definitivt ikkje kommer tell å huske!!

 

14 Nov 2010 Senjahopen på Rockefeller

Rockefeller, Oslo

Support for CC Cowboys

25 Sep 2010 Longyearbyen

Longyearbyen

Da e vi heime igjen. Bære fire daga klokar, men mange år eldre i kroppan. Det va en sinnsykt trivelig tur tell Spitsbergen og den kontoen vi har vårres kulturelle kapital på e no, på detta tidspunkt, breddfull! -Svalbard va førr oss kjent førr å være dritkjedelig når det ikkje e skuterføre, så derfor hadde vi booka barmarkskjøring førr å være sikker på å ikkje kjede oss ihjæl. -Men så feil kan man ta. Svalbard e vel rett og slett den triveligaste plassen vi nånsinne har vært på? -Ho Sissel og han Robert (heretter omtalt som Sisselmannen) fra Svalbard Husky sørga førr at vi fikk et par heilt hinsidige tura ut i naturen. Den første dagen vi va på tur så tok dem oss med vestover langs kysten fra flyplassen tell Bjørndalen med hund og vogn. -Det va rett og slett sinnsykt trivelig! -Neste gang vi for på tur bar det med båt heilt inn tell Tunabreen i Tempelfjorden. Her traff vi på en tell trivelig gjeng på utflukt, og både han Johnny Wiik og han Ken Robin Sivertsvik har lagt ut nån flotte bilda på facebooksiden sine. Vi e alle enig om at du ikkje e et heilt menneske om du aldri har hadd på dæ overlevelsesdrakt! Både Sisselmannen og han Egil vesste masse om både Svenskehus og Daudmannsodde, så vi fikk en solid runde guiding i begge båtan. Begge konsertan va også, akkurat som guidan heilt fantastisk (om æ sjøl får si det). Publikum va supert og Iron Neiden fikk døtta lista godt over vannmerket, sånn at vi måtte faen mæ stå på. Hotellet behandla oss som hotellgjesta sjøl når vi minst førrtjente det. Vi fikk tellogmed låne en Volvo 240 med sota vindu, wunderbaum og laksetrapp tell fri benyttelse! -Det e vel ingen som lar sæ overraske av at et par av orkesterets medlemma no har giktplaga i hendholdsvis venstre og høyre albue? -Det va førresten et par ting som ikkje gikk heilt etter planen: Uten å gå førr djupt i detalj bør det jo kanskje nevnes at han eine av oss trengte både plaster og blåse på etter at utageranes trompetspell førte tell at vertikalt blei vannrett, og en anna av oss pådro sæ en sånn hælvettes ryggkink allerede første natta at han rett og slett blei settanes i rullestol resten av turen. Men aldri så galt at det ikkje e godt førr nokka: Den nyerverva tittelen "Verdens Nordligste Krøpling" gjor at når vi andre kjørte 240 tell flyplassen blei han skyssa i limmo! -Så som dåkk sikkert skjønne så sto vi han som vanlig av, og dåkk veit ka dem sei: Hvis det ikkje tar livet av dæ så daue du ikkje, og når vi først e i siteringa så kan vi jo sei som han Helge Jordal. Hælvette Karær!! -Og no har også vi spelt der Orion Spelte! . . . . ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Det her va forhandsomtalen vårres: -DETTA blir skikkelig stas! -Det einaste vi bekymre oss førr e om vi klare å fylle skoan tell orkesteret som spelle dagen før, nemlig sjølvaste (dåkk vil faen ikkje tru det!) IRON NEIDEN!!! -Det blir sikkert stress å fylle skoan tell bandet to daga tidligar også....

28 Aug 2010 Helt Rått!! Festivalen

Æ sa Skjomen!

Det ekje bærebære å komme sæ opp når man faen ikkje har kommet sæ ned enda etter den sinnsykt trivelige kvelden kvelden før, men da e det fantastisk å ha Widerøe... Det ekje kvær dag at vokalisten får lov å låne trillevogna på fly førr å sei det sånn... Og når vi kom tell Narvik oppdaga vi at det går an å fly heilt fram istedenførr å lande på Evenes. DET va deilig! Narvik e en by vi aldri har vært i før, ihvertfall ikkje i samla flokk. Vi va skeptisk i og med at ryktet tell byen ikkje akkurat e det beste, men all våres skepsis skulle vise sæ fullstendig unødvendig. Det sies at sult e den beste kokken men på Narvik-Guten sånn i tolvtida på dagen blei det bevist førr oss at der tar man feil: Det e nemlig Fylla som e den beste kokken! Og ikkje korsn som helst fyll, men en kokk som rett og slet syns så synd på oss når han så oss at han gkk rett heim og lagde middag tell oss. Og kokken heite faktisk Fylla. (Det ante oss koffør...) Så etter et herremåltid på 'Guten og et par tima under fjær kunne vi la oss transportere tell Skjomen. Skjomen e jo en slags geografisk blindtarm i fordøyelsessystemet som e bedre kjent som Ofoten men da vi omsider kom fram dit så vi raskt at det ikkje va nå fare førr betennelse! Det som hadde hopa sæ opp her va rett og slett fem tusen førsteklasses publikummera av beste kvalitet! Vi blei tadd skikkelig godt vare på av festivalen nærmar bestemt ei dama som heite Eva-Mette som ga oss full oppbakking. Sjølve konserten va ikkje bærebære; det å skulle fyre opp en CC Cowboys-hungrig gjeng sjøl om det va fem tusen av dem kan være som å brøyte over Bjørnefjell med hest, men vi trur ihvertfall sjøl at om det ikkje akkurat va plass tell møtanes trafikk så skulle det ihvertfall være mulig å komme sæ tørrskodd tell Kiruna, førr å sei det på den måten... I Skjomen e publikum førresten så LIVSFARLIG at dem rett og slett va satt i bur! (Det va ihvertfall det vi trudde, inntil det motsatte dessverre blei bevist...) Vi skreiv: Sommarn ekje over, det e festivala igjen!! Detta blir rett og slett Senjahopen sett første møte med Ofoten, og det blir sykt bral! Det blir masse andre band også så det e bærre å hive sæ med på gledinga!!!

27 Aug 2010 Dama Di

Bodø

Dama Di, Bodø City Bodø By. Vi vesste godt at Dama Di kom tell å bli trivelig, men finnes det INGEN grenser?!?! Vi fikk sinnsykt god mat. (Veien tell en manns hjerte går jo som kjent gjennom magen, sjøl om det av og tell må via levra førr å komme dit. -Bill.Mrk Anatomikurs Ønskes.) Men maten blei uansett bære en parentes når vi etterkvært kom igang med det vi EGENTLIG skulle i Bodø og gjøre: Han Bent og ho Camilla og han Truls og han Steffen gjor detta tell en aften som vi seint kommer tell å huske! -Publikum burde vært lagt inn, alle som en. TUSEN TUSEN TUSEN TAKK SKAL DÅKK HA, ALLE SAMMEN!!!!!!! "DET E I BODØ AT HJERTAN VÅRRES BOR!!! Det gjor det ikkje nå værre at ho Marit Lien va der med dialekten sin, snakk om å få olja øregangan med honning. (Jada Marit, vi veit det, du tenke at vi bære e ute etter dialekten din, men vi like veldig godt å høre at du syns vi e god også! :)) --Og når det ligg an tell en terningkast sju kveld på kontoret, trur du faen ikkje at dem hadde ENDA et ess i ermet førr å løfte detta tell å bli ei jolla som plane sjøl med fem voksne ombord? -UTSTOPPA SAUA PÅ SCENEN?!?!? Det va faen mæ som å komme heim! Bære spør han Marius! . . . . . . ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., ., . . ... . . . . . . . . . . . ...... ... ... ... .. . ...... . . . . . . . . . . . Detta va det vi sa: Fy faen så fett! Vi ska fær på Dama Di! -Eller som vi like å kalle det: Vi ska fær på "Mor Di"...Førr vi vil mye heller fær på ho!!!...Men kjenne vi dæ rett så e det det samme førr dæ. -Litt sånn som lettøl og kalkunpølse....

27 Aug 2010 Musikkverket i Bodø

Bodø

Snakk om mykje på kvær! De tjue oppmøtte fikk sæ (trur vi ihvertfall) en steikanes trivelig liten halvtime. Han Ole M e jo en prins som styre ihop denna slags evenement og sjøl om vi kanskje rødme lett i denna typen setting så stod vi han av! Detta skreiv vi på forhand: Du skal ikkje kaste stein i glasshus, men det e ingen som har sagt at det e feil sted å legge stein tell byrden...eh... Eller førr å sei det på en anna måte: Sånn ca. klokka fire på ettermiddagen kan du komme på Musikkverket i Glasshuset og få servert et knippe utvalgte musikalske perler i ei, førr å gjøre ei lang historie kort, interessant tapning. Vær Der Eller Vær Firkanti!

 

23 Aug 2010 Longyearbyen

Longyearbyen

Allerede når vi mellomlanda på flyplassen i Tromsø skjønte vi at detta kom tell å bli skikkelig stas! -Der datt det nemlig inn folk ikledd sine beste Senjahopen T-Skjorte. Vi trudde først at det va Iron Neiden, i og med at dem hadde gitara, men det va det ikkje, det va rett og slett han Ken Robin og han Anders som skulle tell Svalbard og gjøre sæ feit...Eller nåkka, , , -Vi syns ihvertfall at det va fett å være lamme dem! Når vi landa på Svalbard blei vi tadd imot på beste maner av han OddA og vi fikk våres første bekrefta kontakt med Iron Neiden, norges østligste eliteserie-tolkera av klassisk, god gammeldags heavyrock. Svalbard e, som du sikkert veit norges svar på Jersey, så sjøl om vi ikkje akkurat traff på han Bergerack så va vi ikkje snauar enn at vi unna oss Amarone på lydprøven. Strengt tatt e vel det oppskrift på katastrofe, men vi stod han av! -Konserten gikk som en drøm, svalbardpublikummet e som førrventa kultur-conniseura, så vi måtte vrenge ut vårres flottaste side, men da gikk det også på skinne! -Vi e ikkje i tvil om kæm det e sin førrtjeneste at detta va kanon: Han Odda, han Kyrre, ho Britt Elin og ikkje minst Han LARS!! -Takk skal dåkk faen mæ ha!! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Detta skreiv vi på forhånd: Vi kan nesten ikkje tru det: Vi har NESTEN vært på Svalbard en god del ganga før, uten at det har blidd nåkka som helst av, men no ser det pinade ut som om det årne sæ! Vi glede oss sinnsykt! -Det kommer tell å bli barmarkskjøring med skuter, drekking av Jeltzin fra papp og utprøving av nytt materiale...Trur vi...Og ikkje meinst: Vi ska faen mæ blokke ut joikepedalan skikkelig sånn at det ikkje bli bære-bære førr bandet dagen etterpå å komme hær og komme hær....

7 Aug 2010 Karlsøyafestivalen

Karlsøya førr svarte!

Etter en lang dag i bil, hurtigbåt, bil og ferge kom vi endelig fram tell Karlsøya. Der stod ho Hanne og venta på oss på kaia. -Vi blei geleida rett heim tell ho der vi blei innkvartert og fikk en feianes flott grillmiddag ilag med en steikanes trivelig og ikkje akkurat bære lett bedugga gjeng. Været va dritbra og etter å ha gjesta som korista med det eminente orkesteret Stars Behind Bars va det endelig vårres tur. Sjøl syns vi at vi leverte nå av det beste vi har levert (sikkert ingen overraskelse at vi syns det...) før vi sklei rett ut i Sommarnatta. Det burde kanskje nevnes at det nok engang va en eller anna, denna gangen ukjent, avdød danse kjendis med en sinnsyk kontaktfeil som tok bopæl i en av vårres karra. -Æ skal, av hensyn tell vedkommende, ikkje nevne navn, men alter egoet blei ihvertfall umiddelbart døpt "Kent-Rave-i"...-Det va førresten skikkelig trivelig å se Karlsøy Prestegård igjen førr første gang på gud veit korr lenge, og det på 30-års dagen hannes Ariel Bassist. -Det bi faen ikkje bere! . . . . . . . . . . . . . . . . . Detta skreiv vi i forkant: DETTA BLIR BRA DET!!! -En slags "Ringen e slutta" opplevelse, i og med at det e samme mann som har booka oss hit som i si tid booka oss tell Taxi Takeaway! -Det einaste vi e jævlig spent på no e om vi finn nån som har løst å gå med båt fra gryllefjord...

6 Aug 2010 Senjafestivalen

Gryllefjord

GRYLLIFORNIA KNOWS HOW TO PARTY!!! Det va en skikkelig runde Gryllifornication vi fikk med både flott konsert og god bevertning. -Han Moddi feiga ut, så han blei ilagt straffegebyr på en million krone, en faktura han bære må se å betale i ei hælvettes fart, eller så vanke det både rettetang og det som værre e!!! -Men at han Moddi (heretter kun omtalt som MorDi) ikkje ville rappe blei som en liten fis i vinterstorm når alt anna va så steikanes trivelg! Fristaten Senja e kanskje det beste initiativet vi har vært borti, og det va ikkje bære litt trivelig å få komme ombord i Anna Rogde. Vi fikk så god tone med mannskapet at vi tell slutt endte opp med å ha offisiell klistring av klistremerke på dassen ombord seremoni. Vi blei transportert standsmessig både hit og dit av steikanes trivelige folk heile tida, og etter en tur på Ausa så trur vi kanskje at vi skal fløtte tell Gryllefjord alle som en! -Tellogmed han Per Bjørn som på tross av stadige trekk i hyra faktisk så ut tell å ha det ikkje så verst. Det Bi Faen Ikkje Bere!! . . . . . . .. . . . . . . . . . . . Detta skreiv vi på forhånd: Med Moddi og gode greier....-Kanskje han kan overtales tell å være gjesterapper? -Detta ligg vel rett og slett an tell å bli sommerens vakreste eventyr? -Hadde vi ikkje skulle dit førr å spelle så hadde vi sikkert dukka opp likavel førr å se oss!!

17 Jul 2010 Buktafestivalen

Tromsø

DET VA DET SJUKASTE! TUSEN, TUSEN, TUSEN TAKK, ALLESAMMEN!! -Vi trudde jo fra før av at detta burde være en konsert med både god gli og rikelig med medvind, sjøl om man aldri kan være steiksikker på at ikkje røbben ise. Men det må da finnes grense!! -Det va rett og slett sjukt mange som ikkje slapp inn! -Telleverket stoppa på 848, og æ vedde på at det va minst 700 som sang med på bursdagssangen tell han Kjell Erik. -Det e kanskje unødvendig å si, men med DET PUBLIKUMMET så e det ikkje vanskelig førr orkesteret å hente fram si beste sia!! -En anna artig ting som skjedde va at vi nok en gang hadde gleden av å ha en backlinemann med på laget....Trudde vi...-En skallat sortlenning ræva sæ innpå oss backstage på hovedscena og påsto at han skulle årne med vann og settliste, men trur dåkk vi så nå tell han? -Å neida. -Han satt faktisk på en ANNA pub og va skitings! -Det e vel ingen som tvile på at han fikk en velførtjent reprimande? -Vi har uansett bestemt oss førr å gje han en tjangs tell, sjøl om han faen ikkje har førtjent det! -Jaja, nok om det. -Vi e jo vante folk, så det kosta oss ikkje fleire kaloria enn vi har godt av å klare oss sjøl oppå der, og som sagt, med det sinnsyke støtteapparatet i salen så va det uansett fullstendig heimeseier! Apropos støtteapparat: Ho Lise Mangseth hosta pinade opp en heil hælvettes masse tørrfesk som vi kunne dekorere med. Detta, ilag med kavlan og lina som han Jim hadde med heimana Senja, gjorde åsså sett tell å få opp autentisiteten i heile kalaset. -Ikkje nok med at det SÅ bra ut, det lukta faen mæ så tørrfesk og gammelt naust i heile huset at det nærmast blei en multi-sanselig installasjon, samtidig som det va en hælvettes bra konsert!! Det blei førresten en hælvettes bra etterpåfest også! Han Petter og han Lars Håvard blei observert kjælanes på en Tom Anderson Telecaster i likense skjorte, og heile Clutch-laget førrsynte sæ grovt og velførrtjent av kjøleskapsinnholdet. Alle hadde det rett og slett heilt sinnsykt trivelig, kanskje bortsett fra ho Kristine, verdens aller, aller beste bandkontakt som jo fikk den sinnsykt utakknemlige jobben med å telllslutt hive oss heile hurven på dør...-Så rett ho gjor!! Jada, så no e Bukta over førr denna gangen, men VI KLARE FAEN IKKJE Å VENTE TELL NESTE ÅR!!! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . ....... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .-No e det ikkje mange dagan igjen før Senjahopen slår siste spikern i årets Buktakiste. Lørdag 17 juli, kl seint på kvelden, på Studenthuset Driv. Har du billett tel Bukta, så har du møteplikt. Herregud dåkker glede dåkker !! Det kan jaggu mæ se ut som at vi har en tradisjon på gang! 

5 Jul 2010 Reiseradioen!

Overalt!

VI HAR VÆRT PÅ REISERADIOEN!! -Det einaste bandet i verden som drømme om å bli nominert tell Nitimekrus har vært så nært det går an å komme!!! -Og sjøl om vi kanskje kjenne oss litt sjælven så e det ingen tvil om at detta va en bra ting førr oss. TAKK OLAV VIKSMO SLETTAN!!

3 Jul 2010 Skiippagurrafestivalen

Skiippagurra

SKiippagurra har jo en spesiell plass ivårres hjerta i og med at det va her det smalt såpass hardt at vi endte opp som en slags headliner på buktafestivalen ifjor. Og iogmed at vi e såpass vant med å bevege oss på sjanglebein så va det ingen av oss som frykta å gå på en smell. -Det va selvsagt en hælvettes strek i regninga når det gikk opp førr oss at Joddski ikkje va samme dag som oss, nåkka vi hadde blidd grundig rundlurt tell å tru i lang tid, men vi stod han av. Det blei rett og slett en steikanes fin konsert. Det hadde vært langt å fær, men det blei bra det her: Ho Laura &Co tok så godt vare på oss som det overhodet va mulig. Vi fikk fesketur på elva. Vi fikk bålgrilla laks. Vi fikk brunt brennvin. Vi fikk låne ei campingvogn. Det einaste vi ikkje fikk va, tradisjon tro, lagt oss... http://www.finnmarken.no/kulturliv/article5181291.ece?service=print . . . . . , , , , , , , , , , , , , , , , , , Ka vi skreiv: DETTA glede vi oss tell! -Skiippagurrafestivalen e jo pinade LEGENDARISK! -Det østfinnmarkske blodet som flyt i åran på ihvertfall et par av karran e på god vei mot 39 allerede en måned før rabalderet bryt laus! -Det gjør det ikkje mindre trivelig at også sjølvaste Jodd Geldof kommer!

24 Jun 2010 Programslipp førr Buktafestivalen

Tromsø

Et trommesett kan være så mangt, og denna dagen va det totalt fraværanes. Han godeste Petter va på turné med Lasso (http://www.myspace.com/lassoelastique), så han Kent Remi blei røska opp ifra stolen og hengte på sæ gitaren. Når man skal spelle på kjøpesenter så tenke man gjerne at det kommer tell å være handlenett i galopp og kjeft å få, men denne gang ei: DEt va ikkje akkurat nå folkehav, men en liten innsjø va det, om ikkje anna. Og det kunstneriske va tellnærma upåklagelig. -Alle va enig om at det hadde vært en fin tur. -Og om vi klarte å filme det? -IKKJE SNAKK OM! 🙂 -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., Detta skreiv vi før vi for: Akustisk minikonsert på Nerstrandasenteret!! -DETTA skal vi faen mæ ta opp på video!!!!!!!! -Sjøl om det vel sjelden har vært konserta som har logge an tell å bli huska i større grad enn denna!

11 Jun 2010 Lofoten Internasjonale Kunstfestival

Svolvær

Kuba Svolvær: Ord blir fattige! -Det va et strålanes vær. Vi kom tell Svolvær en time før show, så det va bærre å bryte to med nugatti i kjæften og peise på. Vi rigga tell de svært beroliganes tonan av han Moddi og Co, før vi satt utførr ovarennet. Publikum va med fra første stund, og det va skikkelig sjukt å førr første gang i sitt liv se publikum (om enn bærre nån få av dem) synge med på vers og refreng og heile sulamitten! -Det gjorde det ikkje nå verre at når vi va ferdig å spelle men fortsatt på full adrenalinhållåi, så gikk Joddski på. SNAKK om å hoppe før Wirkola! -Det e faen mæ nå av det tøffaste som tyt ut av høyttalera no om dagen! -Vi hadde dssverre ikkje nådd å bestille legging, så dagen etter blei en skikkelig dagen etter, men ka faen e vel det førr vante folk? ...........................Detta skreiv vi på forhand:Senjahopen på KUNSTfestival!?!?! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! -No e det like før vi blir kalt kultur også!! -Men korr tøfft e det ikkje å skulle spelle under feskehjell? -Pinade en konsert som e han sjølvaste KM Myrland verdig!

4 Jun 2010 Alta Soul & Blues Festival

Alta

Det e i ALTA at hjertan (og sikkert store dela av levearan vårres) bor! -Vi spillte to konserta: Først klokka seks, rett før han Sjølvaste KM Myrland, og så i halvto-tida etter CC Cowboys. Det e klart at i sånt selskap så e vi hanske ydmyk når vi får oppmerksomhet i det heile tatt, men vi blei tadd imot med åpne arma! -Hvis Alta vil ha -Hopen, så vil -Hopen ha Alta! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Detta skreiv vi før det braka laus: Detta Glede Vi Oss Tell! -Hopen har aldri vært i Finnmark før, ihvertfalll ikkje ilag og i organiserte forma. Han Stig Anton va jævlig tidlig ute med å ta tjangsen på å hyre oss, så vi e skikkelig takknemlig førr denna. Dessuten ser det ut tell at vi ENDELIG kan gjøre CC Cowboys en gjentjeneste førr at dem lot oss varme opp førr dem i Oslo og Fredrikstad før jul! -Iogmed at vi skal spelle etter dem så kan vi sørge førr at dem får fullverdig tolketjeneste under nesten heile oppholde i Nordnorge! 

27 May 2010 MIR

Oslo

-Da va nok en feit rugg halt i land, og det uten både feskekort og løyve! -Det va rett og slett nok en kvalitetskveld i primærnæringsmusikken sett tegn, og sjøl om det va i sørlige farvann så viste det sæ kjapt at simultantolken vi hadde betalt i dyre domma førr bære kunne pelle sæ heim! -Det va rett og slett et kanonslepp av samme proporsjona som når han Sverre Hågbo åpne fjøsdøra på vid vegg førr første gang på vårparten sånn at både kalv- og kubeinte kan brøkkje sæ ut i guds frie (dog innaførr strømgjerde) natur...Det einaste som ikkje va stas va at vi faen ikkje hadde stor nok saltkloss tell at alle kunne få sleike!! (vi blei m.a.o. utsellt førr CD-a i ei hælvettes fart!) . . . . . . ...,.,.,.,,..-.,-,.,-.,-,-,.-. ., -. ,-. , -. ,-. ,- .,- ., -. ,-., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., -., Detta skreiv vi før det braka laus: Slæppfest førr søringan. Hærregud korr du glede dæ!! MIR finn du på : http://www.lufthavna.no/ Vil bare minne folk på at no e det ikkje mange dagan igjen tel Senjahopen skal egne lina i østlandets Fjordgård, næmlig Oslo. Detta skjer som kjent på feskebruket Mir på "Løkka". Vi vrir oss i garndongan av glede!!

22 May 2010 Nyksund

Nyksund

Døden er et kjærtegn. . . . . Som vanlig i Nyksund, og nok engang FULLSTENDIG uventa blei en av oss besatt av ei nylig avdød stjerne: Han salige Ronnie James Dio, som fortsatt befannt sæ mellom rigor mortis og grav tok plutselig, mett i konserten bo i han Petter. Vi har aldri hørt maken tell utageranes gitarsoloa (Gitarsoli! soli = flertall av solo Petter.anm.) Det va både tapping og sweeps, og det i sjølvaste D-Dur! Publikum, som romma både Kultursjef og Ukultursjef (sorry Yngve 🙂 ) satt tydeligvis stor pris på det dem fikk servert, og det gjorde faen mæ vi også! NYKSUND I VÅRE HJERTER!! . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . .Detta skreiv vi før jobben: Ord blir fattige! Vi glede oss!

21 May 2010 Senjahopen i Senjahopen!!

Senjahopen

SENJAHOPEN VS SENJAHOPEN 1-1 HEIMESEIER!!! Da e vi omsider tellbake fra den store lakmustestfesten: Det va jo ikkje nødvendigvis gjedd at Senjahopingan (De geografiske) skulle syns at vi ikkje va en tafatt gjeng med kaffelatteosanes eksil-knøla som prøve å stjele dæmmers torden, men det gikk heldigvis bra. På jobben i Senjahalle ndukka det opp ikkje mindre enn 150 publikummera som klappa når dem sku og flirte når dem sku. Det va rett og slett heimeseier. Det bør også nevnes at vi her sporte befolkninga, rett ut av mikrofonen om bruksrett på navnet, og fikk et klart å utvetydig, unisont runganes "PEIS PÅ!" fra heile publikum! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Detta skreiv vi før jobben: HEIDUNDRANES SLEPPFEST!! GUDHJÆLPEMÆ KORR VI GLER OSS!! -Og før Senjahopen går på kommer det tell å være fleire flotte artista på scenen! -Oppdateringer kommer fortløpanes. Ingen Aldersgrense!

21 May 2010 Senjahopen i Senjahopen II !!

Senjahopen

Å hoppe etter Beat Express kan på mange måta oppleves som å hoppe etter Wirkola. Dem leverte et stilsikkert knippe med schlägers, og sjøl om en avdrevve bakkejording rota sæ opp på scenen og prøvde å stjele gitaran demmers, så stod dem han av. Så når det va klart førr vårres karra så va det ikkje fritt førr at det kribla i plekterklipa pør det braka laus. Men det satt som ei kula! DETTA va den ultimate lakmustesten, og i og med at vi ikkje fikk juling, men derimot blei utstyrt med capsa og kvær sin onepiece fra Nergård, så antar vi at vi e godkjent. Det kom 250 senjaværinga som antakeligvis fikk ett av sine livs beste minna...-Dåkk veit de minnan man ikkje huske.................................Detta skreiv vi om jobben på forhånd:"Beat Express" spelle først. Dem starte litt før 22:00. Detta e et lokalt orkester stappfullt med coverlåta og godt humør. Etterpå e det igjen klart førr Senjahopen. Cc kr 150.- Her må man være 18 år for å komme inn.

21 May 2010 Det Sorte Får

Harstad

Vi skreiv at detta skulle bli en Eksklusiv førpremiere. Det gikk jaggu troll i ord. Det va ikkje akkurat folksomt, men vi (og forhåpentligvis dem som va der) velge å se på det som at det blei meir musikk på kvær! Og det blei uansett en fantastisk kveld. Folkan på Fåret e faen mæ ikkje dom som en sau, sjøl om dem e snill som lam, og sjøl om vi reiste på en torttdag så for vi på fredag og alle va enig om at harstad e en by førr meir enn fyrstikkhandel! ...eh...

22 Apr 2010 Musikkverket på Finnsnes

Finnsnes

MINIKONSERT I PLATEBUTIKK!! -Tippe det starte tolv-halvett, og det skal nok ikkje vare så steikanes lenge, så, som dåkk sikkert veit: Man må være om sæ og førr sæ om man ska få nå i sæ og på sæ...

28 Jan 2010 Støttekonsert for Haiti

Driv, Tromsø

13 Nov 2009 Den Blå Grotte, Fredrikstad

Support for CC Cowboys

5 Nov 2009 Driv, Tromsø

Driv, Tromsø

Vi skulle tell Svalbard, men planan blei torpedert, så det blei med en tur tell Tromsø. Men Tromsø e bestandig trivelig!!

4 Jul 2009 Buktafestivalen Tromsø

Tromsø

«NYTT VATTN PÅ PROPÆLLAN TOUR 2009″ Denna dagen starta med at dagen før knapt va over. Vi stod opp rett før vi gikk og la oss, og akkurat når vi skulle tell å sette tennern i den eventyrlige frokosten som han Sverre og co hadde rigga så ringte han Robert fra Buktafestivalen. Han va rett og slett i ei trasig knipa. Han hadde det selvfølgelig ikkje like trasi som han Aslag i Hellbillies. Han hadde nemlig gådd hen og blidd besatt av en nydau Michael Jackson som rett og slett moonwalka hallingdølen baklengs utførr scenen i Skiippagurra kvelden før, så han hadde knekt både hender og nakke. Detta medførte at han Robert mangla et orkester. Vi sa jatakk på settanes ræv!

3 Jul 2009 Moen kulturlåve, Moooen

«NYTT VATTN PÅ PROPÆLLAN TOUR 2009″ Denna konserten va på mange måta ei hælvettes utfordring. Det va rett og slett lakkmustesten. I og med at et par av karran e fra oppi denna kanten, så va det artig å finne ut om folk syntes det bære va skit og fanteri vi holdt på, eller om det holdt vatn. Det va også en test om skuta va godt nok trutna tell å tåle Buktafestivalen sine stormfulle påkjenninge. Det skulle vise sæ å gå bære fint. Han Sverre, som e innehaver, arrangør og åndelig leder på låven hadde styrt ihop en super fest, og han hadde tellogmed booka det eminente orkesteret C4 tell å avlastre vårres karra. -Innkvarteringa i fjøsen innbøy jo også tell turnéablegøyer utenom det vanlige…Jada så neida så…

2 Jul 2009 Holmvik brygge, Nyksund

Nyksund

«NYTT VATTN PÅ PROPÆLLAN TOUR 2009″ Det e faen ikkje bære bære bestandig, når man skal på tokt i farvann man aldri har vært i før! Men heldigvis fikk vi senka skuldran tell normalstilling allerede på Evenes der han Rune, vesterålens fremste senjator og hyggeligste fyr henta oss. Vi klemte oss inn i fjøsbilen hannes Brynjar, og tell tonan fra «Bjarkøynatt tell første juni, det e ei natt tell å bli brun i…» satt vi kursen rett vest. Konserten blei en udelt suksess. Fullt hus, utsolgt, alle 48 billettan vekk og et lydhørt publikum som vi aldri har opplevd maken tell gjr detta tell en uførrglemmelig aften. Det skjedde nånting etter konserten: Han Michael Jackson, som den kvelden va stein dau men enda ikkje begravd, tok bopel i han Kent-Remi. Det va et hælvettes rabalder med moonwalk og kjærringkast. På det værste trua ha med at vi skulle få se han! (Han Michael altså). Men heldigvis blei det aldri nåkka av……..

22 Jun 2009 Sound of Mu, Oslo

Oslo

«NYTT VATTN PÅ PROPÆLLAN TOUR 2009″

21 Mar 2009 Senjashow 2009, Silsandhallen

Silsand

Tore Skoglund + Rune Andersen = Senjahopen?

28 Mar 2008 John Dee, Oslo

Når normale folk fylle tredve så får dem pepper…-Han Theodor Wilhelm Thorne IV fikk Senjahopen..-Det e UMULIG å si ka du nys mest av!!

16 Dec 2007 Barrikaden, Oslo

Oslo

Du ekje nødvendigvis hakkekylling førrdet om hanekamman fær opp og ned!

15 Dec 2007 Taxi Takeaway, Oslo

Oslo

ANKERFÆST OG DRÆGGSHOW!!

30 Nov -0001 Senjahopen på Lillestrøm!

Sist vi spellte på Lillestrøm va det fullt hus og stormanes jubel på en plass som hadde kapasitet på 12 pers. Denna gangen e det litt meir alvor, men vi har jo også gjort over hundre konserta sida den gang, så vi ikkje bare glede oss. Vi har også Trua!