Om

Senjahopen har eksistert som orkester siden den spede begynnelsen høsten 2007, da primus motor Henrik Sandnes samlet en gjeng kamerater for å spille nordnorskspråklige gjendiktninger av internasjonale hits, “Take me home country roads” ble til “Landevei, ta mæ heim” etc. Etterhvert meldte behovet seg for egenkomponerte sanger, noe Sandnes leverte på løpende bånd, så en første single, “Yttersia” ble spilt inn og gitt ut i et ”hattfokk” i 2008 med påfølgende video.

Senjahopen traff folk hjemme med humør og fengende musikalske uttrykk, men traff også en nerve med Sandnes´ finurlige tekster om folk og fisk, liv og død, fest og hverdager. Senjahopenfansen er i utgangspunktet ingen homogen gjeng. Her finner man både smågutter som får sjørøverkick av «Over Heia» og eldre fruer som mimrer om mang en «Sommardag».  Og det at de har blitt spurt av kor etter noter, har hatt mer enn en hanekam i publikum og at det finnes en barnehage på Andøya hvor ungene får velge mellom å få høre Senjahopen eller plaster sier jo også noe om at dette appellerer til flere enn bare eksilnordlendinger med lokalpatriotisme og hjemlengsel.

Senjahopen består i dag av Kent-Remi Gabrielsen på trommer, Thomas Hough på bassgitar, Petter Pogo på gitar samt Henrik Sandnes på sang og gitar.

Senjahopen har gitt følgende album:

“Bli Med På Yttersia” 2010
“Tåra, Pess og Blod” 2012
“Tida og Veien” 2014
“Himmel og Hav” 2016

EP’en “Sånn Går No Dagan” 2011